Artikel

Lekker solo de wereld ontdekken: hier ben je op je plek!

Helemaal alleen op vakantie en nieuwe plekken ontdekken, oftewel: een solo-reis. Of je nu een weekend naar Parijs gaat of twee maanden wil backpacken in Australiƫ; het blijft een uitdaging. Voor iedereen die het aandurft, hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet.

Persoonlijk

Voor de een klinkt het als een grote nachtmerrie, voor de ander als muziek in de oren. Ga bij jezelf na of het wel echt iets voor jou is. Wil je liever met vrienden of familie op vakantie? Waarom zou je het jezelf dan aandoen om een solo-reis te maken? Natuurlijk is het af en toe goed om letterlijk en figuurlijk een grens over te gaan en jezelf uit te dagen. Maar dat kan ook op andere manieren. Zie jij het wel zitten? Ga er dan vooral voor!

Bestemming

Ja, je kunt inderdaad overal naartoe op je me, myself and I-trip. Maar wist je dat er een aantal steden extra leuk zijn om in je uppie te bezoeken? Zo is Londen erg populair onder de alleenreizigers. Er is genoeg te doen en je kunt je makkelijk verstaanbaar maken. Volgens de reisgids Lonely Planet zijn Wenen, Japan, Singapore en IJsland ook erg leuk om solo te ontdekken.

Plannen

Bekijk vooral wat er te doen is op de plaats van bestemming. Zo kom je niet voor veel verassingen te staan en weet je zeker dat je je geen moment verveelt. Maar plan niet te veel. Een solo-reis is juist zo fijn omdat je precies kunt doen waar je op dat moment zin in hebt. Door je trip van tevoren helemaal vol te plannen, verlies je die vrijheid.

Hostel

Een hotel, met warme witte dekens en een mooie televisie, klinkt goed. Maar wat dacht je van een hostel? Zeker tijdens je solo-trip is dit perfect. Je leert er mensen kennen, waaronder andere soloreizigers. Samen kunnen jullie excursies boeken, eten of feesten. Tip voor als je toch uiteten wil in je eentje: neem een boek mee, dan weet je zeker dat je je geen moment verveelt.

Bron: Glamour

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

3 redenen waarom een soloreis een verrijking kan zijn

Droomparken maakt werk van alleen op vakantie

Een derde van de Nederlandse vrouwen is ooit alleen op reis geweest buiten Europa

Saoedi-Arabiƫ wil meer toeristen aantrekken

Ben jij een geboren reiziger? Deze tekenen wijzen erop!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie