Artikel

Last van heimwee na je vakantie?

Heimwee. Het is een apart fenomeen. Als je aan heimwee denkt dan gaat het waarschijnlijk vooral om het gevoel dat je hebt wanneer je op vakantie ver van huis bent. Daar mis je opeens je vertrouwde omgeving, eigen bed, spullen en vrienden. Maar omgekeerd kan natuurlijk ook!

Heimwee op vakantie

Ook al ben je in een geweldig land, heb je een fantastisch leuke groep reisgenoten en geniet je doorgaans met volle teugen van je vakantie, toch kan het gevoel van heimwee je opeens overvallen. Je mist je eigen bed,  je huis, de Hollandse kost of zelfs je eigen douche. Zo gek is het niet om je vertrouwde omgeving te missen als je ver van huis bent. Heb jij daar ook last van? Dan moet je deze tips even lezen!

Extreme heimwee

Een tijdje geleden las over mensen die een extreme vorm van heimwee hadden. Ze gingen nooit op vakantie. Sterker nog, ze gingen nog niet eens een nachtje in een hotel slapen. Een dagje uit kon alleen als ze diezelfde avond in hun eigen bedje konden liggen. Verbijsterend vond ik het. Ook erg sneu. Want als je leven zo beheerst wordt door een bepaalde angst, dan maak je het jezelf niet alleen moeilijk maar ook de mensen in je directe omgeving. Zou jij een partner willen die nooit en te nimmer van huis wil? Geen romantisch weekendje Parijs of weekje naar de zon? Een aantal van deze mensen had ook wel in de gaten dat het niet erg bevorderlijk was voor de relatie en besloten daarom in therapie te gaan en van deze angst af te komen.

Omgekeerde heimwee

Voor mij geldt precies het omgekeerde. Ik heb eigenlijk alleen heimwee als ik terug ben van vakantie. Ik mis de geuren, geluiden, omgeving, mensen, het eten, het klimaat, eigenlijk alles waar ik zo van genoten heb. Of ik nu een weekend of drie weken weg ben geweest, het is eigenlijk altijd raak. Een verblijf in het buitenland kan mij niet lang genoeg duren! Eenmaal thuis fantaseer ik over wonen in het (verre) buitenland, ben de eerste weken intensief bezig met een mogelijk volgende reis en kan geen genoeg krijgen van de foto’s die ik heb gemaakt. Vreemd dat je daar nauwelijks iets over hoort wanneer het om heimwee gaat. Zou ik de enige zijn? Vast niet!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

4 reisbestemmingen voor avonturiers!

Met deze 3 tips breng je je vakantie met gemak door

De vreemdste souvenirs van 2019

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie