Artikel

Kosteloos van je vliegangst af?

Veel mensen hebben inmiddels de vakantie al weer geboekt, maar niet iedereen kan zich er op verheugen. Na de recente luchtvaartincidenten willen ze eigenlijk liever niet meer het vliegtuig in. Stichting VALK gaat hen in het weekend van 30 en 31 mei helpen!

Vliegangst

Vliegangst is een typische stressklacht, die kan ontstaan als iemand enige tijd niet lekker in zijn vel zit. Er liggen meestal één of meerdere stressfactoren of angststoornissen aan ten grondslag. De meest voorkomende zijn: claustrofobie, hoogtevrees, sociale angst, controledrang en angst voor controleverlies. Bij ongevallen in de luchtvaart staan de media bol van de nare beelden en verhalen. Die werken diep door en als je er gevoelig voor bent, dan kunnen die je angst enorm voeden.

Gratis hulp

Op 30 en 31 mei aanstaande is er gelegenheid om met therapeuten te praten en kennis te maken met zelfhulpmethoden. Tijdens de gratis workshops leren therapeuten deelnemers o.a. wat de oorzaken zijn van vliegangst, wat het doet met hun lichaam en hoe de vliegangst te overwinnen is.

Van je vliegangst af

Stichting VALK, een samenwerkingsverband tussen de Universiteit Leiden, de KLM,Transavia.com, Arkefly, Martinair en Amsterdam Airport Schiphol, ontwikkelde op basis van wetenschappelijk onderzoek een methode om mensen van hun vliegangst af te helpen. Van de mensen die er een therapeutische training volgden, stapt 98% zonder angst in een vliegtuig.

Weekend

Het Nationaal Vliegangstweekend vindt plaats op zaterdag 30 en zondag 31 mei aanstaande in Luchtvaart- Themapark Aviodrome in Lelystad. Adres: Pelikaanweg 50, Luchthaven Lelystad. Openingstijden: 10.00 uur tot 17.00 uur. Voor toegang tot het museum moet een kaartje aangeschaft worden, bezoekers betalen de reguliere Aviodrome – entreeprijs. De gratis workshops starten om 12.00 uur en eindigen om 17:00 uur. Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Op beide dagen is het programma hetzelfde. Meer info? Kijk op www.valk.org of bel: 071-5273733

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single vakanties

gerelateerde artikelen

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

Op vakantie met je viervoeter

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Dit is de app voor vakantiegangers met vliegangst

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen