Artikel

Koffer inpakken: hoe doe jij het?

Lekker op vakantie, tickets liggen al klaar, paspoort en fotocamera maar nu die koffer nog inpakken! Een klusje waar wij Nederlanders vaak tot op het laatste moment mee wachten zo blijkt uit onderzoek van Britisch Airways.

Lastminute koffer inpakken

Ruim 44 procent van de ondervraagden geeft aan pas na de dag voor vertrek de koffers te pakken. Sommigen (14.3%)  nemen nog minder tijd en beginnen slechts een paar uurtjes voor vertrek aan het karwei.

Rollen of sjouwen?

De rolkoffer is vele malen populairder dan een koffer zonder wieltjes of grote reistas want maar liefst 87.8 procent gaat op reis met een koffer die voorzien is van wieltjes. Je koffer kwijtraken tijdens de reis is voor velen de grootste nachtmerrie, maar met een paar simpele tips maak je die kans een stuk kleiner.

Onmisbaar

Bij het inpakken van de koffer blijken een aantal zaken absoluut onmisbaar. Schone kleren staan met 77.6 procent bovenaan de lijst. Die mogen niet ontbreken in de koffer. Die kleding er ook weer een beetje onkreukbaar uitkrijgen na de reis lukt met deze tips!

Achterlaten en meenemen

Een bekend probleem en voor sommigen een terugkerend probleem: de koffer is te zwaar. Het is of bijbetalen voor die extra kilo’s of spullen achterlaten. In het laatste geval kiest zo’n 53 procent voor het achterlaten van boeken op het vliegveld. Deze zijn over het algemeen makkelijk te vervangen en we zijn hier het minst aan gehecht. Nieuwe kleding die we gekocht hebben op de vakantiebestemming, daar nemen we moeilijker afscheid van. Daar laten we graag wat extra ruimte vrij voor in onze koffer. 30 procent van de ondervraagden houdt hier al rekening tijdens het inpakken.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Handige reistip: deze rugzak opent als een koffer

Dit is waarom je geen bagagelabel aan je koffer moet hangen

Vakantiestress voorkomen: drie tips!

Bereid je voor op jouw reis!

Met deze tips ga je een relaxte mini-vakantie tegemoet

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie