Artikel

Kerstvakantie tips voor alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder de kerstvakantie in, dat kan nogal een uitdaging zijn. Zeker als je nog niet zo lang alleen bent is het echt even wennen. Wil je er deze kerst toch een topvakantie van maken? Lees dan even mee!

1oudergezin

De kerst is al niet zo’n jofele tijd voor singles, maar voor alleenstaande papa’s en mama’s nog minder. Zeker al je ergens afgelopen jaar gescheiden bent en het deze feestdagen voor het eerst in je eentje moet doen. Het voelt toch anders zonder partner en de kinderen moeten ook wennen aan de opgedeelde tijd, twee huizen en een andere kerst dan anders.

Plezier

Voorop staat dat je, ondanks deze voor jou misschien wat emotionele periode, het belangrijk is dat je de kinderen een zo’n ontspannen mogelijke kerstvakantie bezorgt. Doe niet moeilijk over de dagen dat ze niet bij jou zijn maar bij je ex, blijf positief naar ze en mocht je even een potje willen uithuilen doe dat dan bij je vrienden. Maak een begin met nieuwe kerstrituelen voor jou en de kinderen. Koop nieuwe ballen, zoek met hen de kerstboom uit, ga kerstkransjes bakken of met ze naar de film. Doe het anders dan anders. Op die manier maak je het jezelf maar ook de kinderen een stukje makkelijker.

Kerstvakantie

Als je het je financieel kunt veroorloven dan is op vakantie gaan met kerst als 1oudergezin echt een aanrader. Je wordt niet geconfronteerd met de gezelligheid van andere gezinnen die nog wel ‘compleet’ zijn. Door er even helemaal tussenuit te gaan kom je echt tot jezelf. Ook voor je kinderen is het een welkome afleiding zo’n vakantie met andere 1oudergezinnen. Ze vermaken zich opperbest met de andere kids en jij bent niet alleen maar in gezelschap van andere single ouders.

In de kerstvakantie zijn er een aantal erg leuke vakanties voor alleenstaande ouders. Kijk maar eens bij de wintervakanties van Estivant of Cirkel Vakanties Wil je dit moment aangrijpen om een bijzondere reis met je kinderen te maken? Kijk dan eens bij het aanbod van single parent reizen van Sawadee.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. […] kinderen bezighouden in de kerstvakantie is voor veel single ouders een grotere klus. Een mogelijkheid is om ze mee te nemen op wintersport. […]

    Wintersporttips voor alleenstaande ouders | Single2Travel | 30-12-2014
 

advertentie

Jeugdreizen en jongerenkampen

gerelateerde artikelen

Waarom op vakantie als alleenstaande ouder?

Beleef een gezellige kerstvakantie samen met andere eenoudergezinnen

Gescheiden moeders vaker met kinderen op vakantie dan alleenstaande vaders

Tips voor alleenstaande ouders: zo hou je het leuk met pubers

Landal GreenParks en Cirkel Vakanties organiseren samen vakanties voor éénoudergezinnen

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

zomer 1 ouder gezinnen