Artikel

Kerstmarkten trekken steeds meer bezoekers

Nederlanders brengen de laatste jaren steeds vaker een bezoek aan een kerstmarkt. Er gaan deze weken weer busladingen vol de grens over om te shoppen op een Duitse ‘Weihnachtsmarkt’ en ook in eigen land worden braderieën met verlichte kraampjes en glühweinstands naar verwachting opnieuw goed bezocht.

Volgens NBTC-NIPO zijn vooral de sfeer, warmte en gezelligheid van kerstmarkten in trek. Daarnaast lijkt het aanbod aan mogelijke activiteiten ook steeds groter te worden, zegt een woordvoerster.

Het Centre for Retail Research in Nottingham deed in oktober dit jaar een groot internationaal onderzoek in opdracht van kortingswebsite ActiePagina.nl. Daarin wordt het aantal bezoekers aan de negen grootste kerstmarkten in Nederland alleen al op 9,9 miljoen geschat.

”We verwachten de komende jaren zelfs een groei van 15 tot 20 procent in het aantal bezoekers”, zegt Maurice Buijs, oprichter van ActiePagina.nl. Volgens de Britten is Nederland op het gebied van kerstmarkten het vierde land van Europa, na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Vooral de markten in Dordrecht, Haarlem, Maastricht, Nijmegen en Valkenburg trekken veel publiek. Gemiddeld liggen de bestedingen op deze markten op zo’n 16 euro per bezoek.

Duitsland

Ongeveer 1 op de 5 Nederlanders die een kerstmarkt aandoet, gaat daarvoor naar Duitsland, zo blijkt weer uit de cijfers van NBTC-NIPO. Steden die dicht bij Nederland liggen als Düsseldorf, Aken, Keulen en Münster, gelden in deze tijd van het jaar als populaire bestemmingen om kerstinkopen te doen of eten en drank in te slaan.

In totaal lopen er in Duitsland dit jaar waarschijnlijk wel zo’n 270 miljoen mensen over een kerstmarkt. Sommige steden, waaronder München, beroepen zich op een kerstmarkttraditie die teruggaat tot in de middeleeuwen. De grootste Duitse markten zijn volgens het Centre for Retail Research samen goed voor een omzet van ongeveer 2,5 miljard euro.

Bron: Nu

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Brunotti Snowcamp

gerelateerde artikelen

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

Singlereizen: 50-plus samen op reis met de bus

5 super gezellige kerstmarkten in Nederland deze winter

Weekendje Berlijn: de leukste tips op een rij

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie