Artikel

Kamperen zorgt voor fijne vakantie herinneringen

Het zijn bij jou ook vast de simpele kampeervakanties met je ouders waaraan je met plezier terugdenkt. Voor kinderen hoef je namelijk geen dure en luxe reisjes te regelen naar een ver oord, om je kinderen fijne herinneringen aan vakanties te bezorgen. 

Warme herinneringen

Uit een onderzoek onder 2000 Britten tussen de leeftijd van 25 en 35 blijkt dat een derde van hen warme herinneringen koestert aan zomerse kampeertripjes in eigen land.

Het buiten zijn

34 procent van de ondervraagden gaf aan dat kamperen met het gezin hen het meeste is bijgebleven van de vakanties in hun jeugd. Vooral het buiten eten, buiten spelen, met meerdere familieleden in één tent slapen en lang op blijven vormen goede herinneringen.

Positieve gevoel

Andere zomeractiviteiten die veel Britten op een positieve manier zijn bijgebleven zijn spelen met de buurkinderen (13 procent), hutten bouwen (10 procent) en familiebezoekjes (9 procent).

Nederlanders?

Dit bovenstaande onderzoek is gehouden onder Britse mensen. Wij zijn benieuwd of Nederlanders dezelfde gevoelens hebben bij kamperen en het buiten leven.

Wanneer ik bij mezelf na ga en bij mijn kinderen dan klopt het. Je krijgt dit aspect wel of niet van je ouders mee. Het lijkt erop dat als je het niet hebt meegekregen dat dit een gemiste kans is om met minimale inspanning en kosten de mooiste en fijnste vakantie te hebben.

Goede raad

Ben je alleenstaande ouder en heb je niet te veel te besteden? Geen zorgen. Ga met je kind naar een camping in de buurt en je kind heeft de mooiste tijd van zijn leven. En een vader of een moeder met een blij kind, wordt daar zelf ook blij van.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Familiereizen

gerelateerde artikelen

Topdrukte verwacht in eigen land deze zomer

De oplossing voor deze zomervakantie: Kamperen in de tuin

Kamperen in Zwitserland mag weer vanaf 6 juni

Tips om je kampeerplek schoon te houden

Eenoudervakanties in eigen land: boeken maar!

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Koningaap - Familiereizen