Artikel

Jongeren kiezen voor zon in Chersonissos en Albufeira

Het is zomer en ook jongeren staan te popelen om op zonvakantie te gaan! Zonder ouders op reis: dat betekent veelal zon, zee, strand en seks. De ultieme zomervakantiebestemming van jongeren gaat dit jaar naar Chersonissos en Albufeira.

Zonvakanties jongeren

Dat dit deze zomer de populairste zonvakanties onder jongeren zijn blijkt uit een onderzoekje van Reisverzekering.net. Behalve het Griekse Chresonissos en Portugese Albufeira staan badplaatsen Lloret de mar, Blanes  (Spanje) en El Arenal (Mallorca) hoog op de lijst. Het aanbod voor jongeren naar de zon is divers. Ook al kiezen velen voor zonnige-feestbestemmingen, er zijn ook aantrekkelijke alternatieven voor jongeren die een wat sportievere zonvakantie willen.

Niet naar Turkije

Turkije is, volgens vakantievergelijker Travelta, stukken minder populair. Een mogelijke verklaring hiervoor is de terroristische dreiging en het afgegeven reisadvies als gevolg daarvan. Om een ideale vakantie te beleven staat uitgaan in de beste discotheken nog altijd op de eerste plek.

Bezienswaardigheden

Desondanks wordt het bezoeken van bekende bezienswaardigheden niet overgeslagen. Jongeren die vakantie vieren in Lloret de Mar en Blanes reizen bijvoorbeeld vaak een dag af naar Barcelona. Ook in Albufeira wordt het oude centrum vaak bezocht, waarna er een vorkje wordt geprikt bij lokale restaurants en het uitgaansleven wordt verkend.

In opkomst

Mogelijk worden de bekendere bestemmingen over een aantal jaar ingehaald door bestemmingen als Malta en Kroatië. Malta is bijvoorbeeld al jaren geliefd bij Britten, maar krijgt ook steeds vaker bezoek van toeristen uit andere landen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Onderwater seks onder de loep

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Oogverblindende eilanden: denk Kroatië!

Top tassen voor hippe bestemmingen

Verbranding door de zon voel je pas als het te laat is

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie