Artikel

Is een groepsreis met singles wel iets voor mij?

Ga jij graag in je eentje op reis, maar wil je de bestemming wel in groepsverband verkennen? Dan is een singlereis iets voor jou! Samen met een groep ontdek je een prachtige bestemming; bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, IJsland, Colombia of Costa Rica… Stuk voor stuk bijzondere plekken waar je heerlijk kunt genieten. En nieuwe contacten op kunt doen!

Waarom een singlegroepsreis?

Omdat je op deze manier niet alleen een gaaf land ontdekt, maar óók nog eens nieuwe vrienden maakt. Maak je vooral niet druk over het achterlaten van je vertrouwde omgeving of over of je wel of niet in de groep past; een singlereis is in feite niet anders dan een andere groepsreis, behalve dan dat er alleen mensen zonder (hun) partner meegaan. En dat is juist een groot pluspunt! Ga je als single mee met een ‘gewone’ groepsreis, die toevallig bestaat uit veel stellen, dan kan het soms lastig zijn om aansluiting te vinden. Bij een singlereis is het juist meer dan normaal om ook op de vrije dagen samen iets te ondernemen en te dineren, gezellig toch!

Samen activiteiten ondernemen

En dit gegeven zie je eigenlijk gedurende de hele singlereis terug. De meeste singlereizen zitten boordevol activiteiten en veel wordt ‘samen’ gedaan. Razendsnel zeilen langs de eilanden in de Bay of Islands, lekker lang wandelen in de Drakensbergen, een bezoek aan de Gullfoss waterval… Je zal je verbazen hoe snel de groep hecht wordt. Niet gek dus dat de dagen regelmatig worden afgesloten met een gezellig drankje en/of dansje!

De voordelen op een rijtje

Om het overzichtelijk te maken, zetten we alle voordelen van de singlereis voor je op een rijtje. Zo kan je bijvoorbeeld álles uit je vakantie halen, zonder rekening te hoeven houden met je partner. Je doet wat je wil, wanneer je wil – al moet je je natuurlijk wel enigszins aan het programma en de planning houden, maar goed; daar heb je je dan ook voor opgegeven. Daarnaast is een singlegroepsreis dé manier om snel nieuwe mensen te leren kennen. Hoe je het ook wendt of keert; in je eentje sta je vaak meer open voor anderen dan wanneer je samen met je/een vriend- of vriendin op pad bent. En dat kan voor interessante vriendschappen zorgen!

Liefdes tijdens de singlereizen

Dé grote vraag: worden mensen vaak verliefd tijdens de singlereizen? Ja, op het land! Maar natuurlijk kan het ook voorkomen dat twee singles elkaar leuk gaan vinden tijdens de reis. Hoewel je er niet vanuit moet gaan dat dit lot ook voor jou is bestemd, is het niet gek; tijdens alle activiteiten en het delen van prachtige zonsondergangen, avontuurlijke wandelroutes en gave jeepsafari’s, kán het natuurlijk zo zijn dat jouw prince(ss) charming toch ineens boven de groep uitsteekt. Maar nee, denk nu niet dat iedereen die op singlereis gaat op zoek is naar een partner. De meesten vinden het simpelweg leuk om nieuwe mensen te leren kennen.

Op reis!

De singlereizen van Sawadee zijn dan ook bedoeld voor iedereen die alleen op vakantie wil, maar wel graag in gezelschap van anderen het land wil verkennen. In het singlereis-overzicht op de website vind je specifieke singlereizen, reguliere groepsreizen waarop drie of meer alleenreizenden zich hebben ingeschreven en ook reizen waarop drie of meer deelnemers van 20 tot 35 jaar meegaan. Dus, wat denk je? Wordt het een singlereis? Bij Sawadee vind je talloze bestemmingen die je in ieder geval ooit eens moet zien. Wellicht wel tijdens een gezellige, ongedwongen singlereis…

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Shoestring - Cuba

gerelateerde artikelen

Waarom juist een single groepsreis een topreis is

Dit is waarom Australië op je bucketlist moet staan!

Ook singlereisorganisaties hebben het zwaar tijdens deze coronacrisis

Groepsreis met singles naar… Nederland!

Nieuw reisadvies Rutte zorgt voor run op vakanties Curaçao

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie