Artikel

Irritante straatverkopers lozen op reis: dat lukt je zo!

Straatverkopers heb je (vrijwel) overal. Op dat prachtige strand, die leuke boulevard, dat idyllische oude stadscentrum, waar ter wereld je ook naar toe reist; er zullen altijd straatverkopers zijn die jou belagen met hun waar tegen een ‘special price’. Met deze vijf tips ben je binnen de kortste keren van ze verlost!

Tip 1: Oogcontact

Vermijd oogcontact, zeg niks en negeer ze volledig. Het is misschien niet de aardigste methode, maar het werkt wel! Verkopers spelen immers in op aandacht. Als je die niet geeft, druipen ze gegarandeerd af.

Tip 2: Praten

Praat terug in het Nederlands en laat geen pauzes vallen. Zo kunnen ze er geen speld tussen krijgen. Wedden dat ze afdruipen en op zoek gaan naar een makkelijkere prooi?

Tip 3: ‘Nee’

In zijn eigen taal ‘nee’ zeggen tegen een verkoper werkt averechts. Want zodra hij denkt dat je zijn taal meester bent zal hij bij je blijven. Het is beter om je hoofd te schudden.

Tip 4: Verkopen

Ben jij niet op je mondje gevallen? Probeer een verkoper dan terug te pakken – wie de bal kaatst… – door je eigen spullen aan te prijzen voor een belachelijk hoge prijs. Gebruik bijvoorbeeld exact dezelfde woorden als hij om je horloge aan te bieden. ‘My friend’ doet het overal goed. Vaak kunnen ze er wel om lachen en laten ze je met rust.

Tip 5: Gebaren

Creëer verwarring door gekke handgebaren te maken die erop duiden dat je geen interesse hebt óf knettergek bent. Je kunt er zelfs een spelletje van maken met je reisgenoten. Houd bijvoorbeeld je hand voor of langs je ogen als je een verkoper passeert. Ze begrijpen er waarschijnlijk helemaal niks van en gaan op zoek naar een gemakkelijker doelwit.

Bron: Columbusmagazine

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

How to: Afdingen

Afdingen op vakantie lukt je wel met deze tips

Blogster reist rond de wereld als koopjesjaagster

10 mega irritante reizigers

Voordelig souvenirs kopen op vakantie doe je zo!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!