Artikel

Innsbruck is ultieme bestemming voor winterwandelaars

‘s Winters verandert Innsbruck in een wonderlijk winterlandschap. De charmante oude stad wordt omarmd door besneeuwde bergtoppen en huisvest rond de kerst maar liefst zes kerstmarkten. Al wandelend beland je van het ene ansichtkaart-plaatje in het andere. Steeds meer winterwandelaars vinden dan ook hun weg naar de Tiroolse hoofdstad. Deze doelgroep komt niet voor adrenaline-kicks of snelle afdalingen, maar wil juist in alle rust de sneeuw onder hun voeten horen knisperen en de omgeving op zich in laten werken. Innsbruck Tourismus heeft de mooiste winterwandelingen op  een rijtje gezet in een handige online tool en deelt hier vast enkele voorbeelden.

Bergwandelingen

Vanuit het centrum van Innsbruck vertrekken verschillende wandelingen de bergen in. Doordat de stad aan alle kanten wordt omringd door hoge toppen loop je al binnen een paar minuten de natuur in. Wandel richting de Olympische skischans en bewonder de vergezichten op de Panoramaronde, of kies voor de route richting Hungerburg, die langs de AlpenZoo en de Perspektivenweg voert. Deze laatste biedt niet alleen een prachtig perspektief op de stad, maar inspireert wandelaars ook hun innerlijke perspectieven te ontdekken op basis van de inzichten van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein.

Kerstmarkten

Wie lang niet genoeg heeft aan twee kerstdagen in het jaar kan in Innsbruck zijn hart ophalen. In de stad worden maar liefst 6 kerstmarkten georganiseerd, die allen hun eigen karakter en aanbod hebben. Neem vanuit het centrum de Hungerburgbahn naar de hoogstgelegen kerstmarkt met prachtig uitzicht over de verlichte stad. Neem de lift terug naar de stad en vervolg de route langs de markt van St. Nikolaus, de Swarovski kerstboom met meer dan 170.000 kristallen, de mooiste kerstmarkt van de Alpen en de boho-kerstmarkt van Wilten. De eerste markten openen al half november en de laatste sluit pas aan het eind van de kerstvakantie.

Samen met een leuke groep op wandelvakantie naar Oostenrijk? Check deze prachtige reis van SNP! 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Wintersport gaat door in Oostenrijk, maar zonder après-ski

Ook de beroemde kerstmark in Keulen sneuvelt door corona

Yoga in de bergen steeds populairder

4 x mooi wandelen of fietsen in Frankrijk

Oostenrijk: veilige keuze voor een zomervakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie