Artikel

IJsbergen San Diego dolblij met verse sneeuw

Niet alleen wij hebben te maken met een zachte winter en dito temperaturen. Het Amerikaanse San Diego kent ook een zachte decembermaand. Daarom kregen Kalluk, Tatqiq en Chinook, drie ijsberen in de zoo van San Diego, een hele mooie verrassing. Speciaal voor de ijsberen werd 26 ton sneeuw geprepareerd en daar waren de dieren dolblij mee.

Ravotten in de verse sneeuw

San Diego kent een milde decembermaand en de kans op sneeuw is erg klein, dus de verrassing was voor de dieren, die extreem koude temperaturen gewend zijn, bijzonder welkom. Het ijsberenverblijf werd daarom met 26 ton verse sneeuw omgeturnd tot een echt winterwonderland. De beren rolden en ravotten er de hele ochtend in rond. Op zoek naar lekkers

De dierenverzorgers hadden ook zoete aardappelen, wortelen, meloenen en beenmergpijpjes in de sneeuw verborgen, zodat de beren al spelend op zoek konden naar wat lekkers.   “Dit was een bijzondere dag voor de ijsberen en ik kon zien dat ze het echt fijn vonden,” zei dierenverzorgster Susan Purtell. “Het was geweldig om hen in de sneeuw te zien rollen, terwijl ze hun natuurlijk gedrag toonden.”

Giften

De sneeuw werd mogelijk gemaakt dankzij gulle giften die werden ingezameld via de website van de zoo, waar schenkers geld konden storten voor een wensenlijstje van de zoo.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

gerelateerde artikelen

De mooiste plekken in de Verenigde Staten

Amerikaanse dierentuin serveert je ex als dierenmaal op valentijnsdag

Winterwonderland in Las Vegas

Winters genieten voor singles

Winterkamperen: durf jij het aan?

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...