Artikel

Hotels mogen met kamerprijs onder Booking.com

Ben je dol op hotelletjes boeken in je favoriete stad en doe je dat het liefst via een boekingssite zoals booking.com? Dan loont het toch de moeite om het hotel van je keuze even te bellen of te mailen om zo een lager prijsje te krijgen.

Goedkoper aanbieden hotelkamers

Hotels mogen voortaan hun eigen kamers goedkoper aanbieden dan op Booking.com, de grootste boekingsite op het internet. Vroeger mochten hotels niet onder die prijs gaan, dat stond zo in het contract met Booking. Nu mogen ze dat dus wel, maar níet op hun eigen website. Wie een goedkopere kamer wil, moet dus even de telefoon pakken.

Klachten marktverstoring

In Frankrijk werd recent nog een wet gestemd die een verbod legt op de ‘rate parity’, de eis dat de kamerprijs om alle websites hetzelfde moet zijn, waarmee Booking.com schermt. Ook in andere Europese landen kwamen klachten over de marktverstoring van de boekingssite.

Lagere prijzen

Booking.com maakte daarom in april bekend dat het hotels niet langer een laagsteprijsgarantie zou opleggen: hotels kunnen hierdoor hun kamers ook op andere platforms aanbieden voor lagere prijzen dan bij Booking. Uitzondering blijft de eigen website van een hotel.

Even bellen of mailen

Maar de hoteleigenaars – die het monopolie van de boekingssite beu zijn – roepen nu op om hen eerst te mailen of bellen, alvorens een kamer te boeken op eender welke website. Vaak kunnen ze nog onder de prijs gaan die staat geadverteerd, ook omdat ze dan geen commissie aan Booking.com moeten afstaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Haal meer uit je vakantiebudget met deze 5 tips!

Eenvoudig besparen op de parkeerkosten bij het vliegveld

6 x een waanzinnig uitzicht over Valencia vanaf deze rooftopbars

Nederlanders sparen steeds minder van het vakantiegeld

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie