Artikel

Hier geniet je van de mooiste zonsondergang ter wereld

Vind jij het ook zo prachtig om van de zonsondergang te genieten wanneer je op reis bent? Wist je dat je in Zuid-Afrika de mooiste zonsondergang ter wereld te vinden is? De reis is niet gratis, want voor niets gaat de zon op. Maar dan heb je ook wat!

Wereld ziet er betoverend uit

Zonsondergangen zijn om een speciale reden bijzonder. De wereld krijgt ineens een andere kleur, zodat het beeld dat je ziet betoverend wordt. Wanneer dit beeld ook nog eens gevuld wordt met giraffen en leeuwen dan waan je je in een decor van een musical. Knijp je zelf dan even in je arm, want het is echt. Tenminste als je op reis gegaan bent naar Zuid-Afrika.

Overweldigend natuurschoon

Hele volksstammen gaan naar Zuid-Afrika om de “Grote Vijf” in levende lijven te zien. De giraf die hierbij geteld wordt, hoort hier eigenlijk niet bij. Hij is wel het bewijs dat er nog veel en veel meer te zien valt in dit prachtige land. Het mooie van Zuid-Afrika is dat het overweldigende natuurschoon zich niet beperkt tot de beroemde wildparken.

Wijngaarden, bergen en savanne

Wanneer je langs de Kaapse zuidkust rijdt, voert de route langs een glooiend landschap met verlokkende wijngaarden, vrolijke struisvogelfarms en knusse dorpjes met hun witte huisjes. Ga je ten noorden van Kaapstad dan bieden de Cederbergen je de kans tot het maken van schitterende wandelingen. Nog noordelijker begint het savanne landschap dat de voorbode is van Kalahari-woestijn in Botswana.

Krugerpark

In het noordoosten ligt het beroemdste wildpark ter wereld, namelijk Krugerpark. Om daar alle soorten dieren te zien, kun je het best een tour boeken. Je kunt er ook wel met een eigen auto rondrijden. Enkel op aangewezen plekken mag je dan uit de auto stappen. Je hebt er geen speciale auto voor nodig omdat de wegen goed begaanbaar zijn.

Mooiste zonsondergang in Afrika

In en om het Krugerpark is er ruime keus uit accommodaties.  Keuze te over uit safaritenten maar ook villa’s met zwembaden en uitzicht op de eerdergenoemde ondergaande zon. En dat is natuurlijk pas echt genieten. Want in Afrika gaat de zon nu eenmaal het mooist onder. De bekende film de Lion King is niet voor niets daar opgenomen.

Met singles dan de zonsondergang genieten in Zuid-Afrika? Voor de mooiste reizen naar Zuid-Afrika kijk je bij ShoestringKrasReizen of Sawadee!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Exotische reizen voor singles

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Met deze handig tips reis je duurzaam

Is een groepsreis met singles wel iets voor mij?

Singlereizen voor beginners

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie