Artikel

Herfstvakantie: staking luchthaven Zaventem

Mocht je in de herfstvakantie vliegen vanaf luchthaven Zaventem, even opletten! De politiebonden dreigen de luchthaven plat te leggen meer aandacht te krijgen voor hun pensioeneisen.

Steeds meer Nederlanders kiezen met het boeken van hun vakantie voor de Brusselse luchthaven Zaventem. Met Ryanair boek je vaak heel voordelige vliegtickets en voor Nederlanders die in het zuiden wonen niet verder dan Schiphol. Mocht je dus vakantieplannen hebben met vertrek van Zaventem wees even alert op de dreigende stakingsplannen.

Uit het Belgische nieuws kwam onderstaande berichtgeving:

Het regeerakkoord heeft er niets aan veranderd dat heel wat agenten tot zes jaar langer moeten werken voor ze met pensioen kunnen. De politievakbonden vrezen zelfs dat de leeftijd straks nog verder opgetrokken wordt dan 62 jaar. Omdat eerdere acties, zoals de boeteloze week en de ‘sabotage’ van de tweede flitsmarathon, weinig opgeleverd hebben, schakelen ze nu een versnelling hoger.

“Ons volgende doel is het platleggen van de luchthaven van Zaventem. De politie zal er zeer strenge identiteitscontroles uitvoeren bij al wie vertrekt en aankomt”, zegt een voorname vakbondsbron. Dat zou al snel voor lange rijen wachtende reizigers en veel gemiste vluchten zorgen. Qua timing wordt de herfstvakantie – van zaterdag 25 oktober tot en met zondag 2 november – ‘een goede mogelijkheid’ genoemd.

Actie voeren

“We zouden het ook liever anders zien, maar onze eisen worden genegeerd en dus moeten we er wel iets steviger tegenaan gaan”, aldus nog onze bron. “Want niet alleen ons pensioen is in gevaar. De nieuwe regering wil ook allerlei premies afschaffen, waardoor agenten een deel van hun inkomen dreigen te verliezen.” De actie op de luchthaven moet nog verder doorgesproken worden, maar het draagvlak is groot.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De culturele hoogtepunten van Brussel en Antwerpen in één weekend

Geld besparen op vakantie: zo doe je het!

Lekker voordelig op vliegvakantie naar deze 7 nieuwe bestemmingen

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

5 tips om je oren weer te openen na een vlucht

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Single vakanties