Artikel

Handige tips voor vrouwen om lichter te reizen

Vijftien kilogram in plaats van twintig: zoveel mag je bagage nog maar wegen als je vliegt met Jetairfly. Wij schuimden het internet af op zoek naar tips om lichter te pakken.

– Als je weinig kleren meeneemt, is het handiger als ze allemaal bij elkaar passen. Zwart, wit en beige zijn altijd veilig. Wil je toch meer kleur, ga dan voor rood, zalmroze, koraalrood en oranje.

– Schoenen zijn doorgaans behoorlijk zwaar en je neemt er altijd te veel mee. Beperk je daarom tot een paar sandalen en een paar sneakers. Wil je toch stapschoenen mee, draag die op het vliegtuig.

– Als je efficiënt opvouwt, kunnen je spullen in een kleinere koffer. Sokken in je schoenen stoppen, wist je waarschijnlijk al, maar de website onebag.com heeft nog een handig trucje.

– Boeken zijn zwaar en nemen veel plaats in. Een beproefde truc: hou je boek in je hand op de luchthaven, ook bij de douanecontrole en bij het opstappen – je was toch aan het lezen tijdens het wachten?

– Altijd handig: een kleine verpakking waspoeder voor een snelle handwas als je te snel door je beperkte voorraad kleren/ondergoed zit.

–  Een kleine speurtocht op Google leert je dat er vrouwen bestaan die een week op reis kunnen gaan met zeven kledingstukken en een sjaal. Daar kan je van leren:

– Tenzij je naar Mars gaat, is de kans reëel dat je een familieverpakking badschuim en een grote fles zonnecrème ter plaatse kan kopen.

– Kies voor lichte stoffen zoals katoen of jersey. Niet alleen omdat ze minder wegen, maar vooral omdat ze ‘s nachts sneller drogen mocht er toch iets vuil worden.

Bron: Standaard

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit is waarom je geen bagagelabel aan je koffer moet hangen

Vakantiestress voorkomen: drie tips!

TIPS: zo reis je met enkel handbagage

Voorkom bagageverlies met deze 7 tips

Ryanair verandert regels voor handbagage

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie