Artikel

Griekenland vakantie: neem extra cash mee

Toeristen die deze zomer naar Griekenland op vakantie gaan, doen er goed aan wat extra contant geld mee te nemen. Dat adviseert de ANVR, het overkoepelende orgaan van reisondernemingen. Veel ongeruste reizigers kloppen aan bij reisbureaus met vragen over het mogelijke vertrek van Griekenland uit de eurozone.

Hotel blijft staan en strand verdwijnt niet

De organisatie geeft toe de situatie moeilijk te kunnen inschatten, maar zegt dat er absoluut geen reden is tot bezorgdheid. “Ongeacht wat er gebeurt in Griekenland, het hotel blijft staan en ook het strand zal niet verdwijnen”, zegt een woordvoerster tegen de Nederlandse krant ‘Het Financieel Dagblad’.

Extra cash geld meenemen

Wel zijn er volgens de organisatie enkele voorzorgen die de reizigers kunnen treffen. Zo kunnen ze best extra cash geld op zak hebben, in het geval er geen geld meer uit de Griekse geldautomaten zou komen. Daarnaast is het verstandig om een reis- of annuleringsverzekering af te sluiten, dat is nodig om geld terug te kunnen krijgen als er met stakingen gedreigd wordt.

Lastminute Griekenland

Voorlopig worden nog steeds volop reizen naar Griekenland geboekt. Reisbureaus zeggen geen verschil te merken met vorig jaar. Feit is wel dat steeds meer mensen last-minute boeken. De reisbureaus verwachten dat die late beslissers thuis zullen blijven of Griekenland mijden.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Spaarplan voor de vakantie maken

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

Nederlanders sparen steeds minder van het vakantiegeld

Deze tips maken je volgende vakantie echt goedkoper

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie