Artikel

Gratis de wereld rondreizen met Airmule

Gratis de wereld rondreizen? Dat klinkt menig reiziger als muziek in de oren! Met de nieuwe app, Airmule genaamd, kan je gratis de wereld rond. Het concept is simpel: sta je overtollige bagageruimte gewoon af.

Gratis vliegreizen

Gratis vliegen in ruil voor een kleine dienst. Het klinkt de wereldreiziger als muziek in de oren. Met Airmule kan je een deel van je toegestane bagageruimte gebruiken om iemand anders een dienst te bewijzen. Zo kan je bijvoorbeeld documenten vervoeren die dringend ergens moeten zijn. ‘We willen iedereen die wil reizen die mogelijkheid geven dat gratis te doen’, zegt oprichter Rory Felton. ‘We handelen dan als koeriers.’

Korting

De korting die je kan krijgen kan hoog oplopen. Gemiddeld kost een vlucht ongeveer 1.250 dollar, en koeriers kunnen tot 500 dollar verdienen per heenvlucht. Op een goedkopere vlucht kan je dus helemaal gratis vliegen.

De vraag naar dit soort diensten is erg hoog, vooral voor de Amerikaans-Chinese markt. ‘Huidige koerierdiensten zijn gewoon te traag’, zegt Felton. De app is nu al te vinden op iTunes.

Problemen

Er kunnen zich natuurlijk ook problemen voordoen. Zo moet je eerlijk antwoorden op de vraag of je jouw bagage zelf hebt ingepakt. Felton raadt gebruikers aan niet te liegen. Hij zegt ook dat de koerier het recht heeft om de bagage te inspecteren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

3 x met singles op vliegvakantie

Helft Nederlanders zet vakantiegeld even opzij

Mondmaskers tot eind augustus verplicht in vliegtuigen Brussels Airlines

Reisapp GoHere lanceert ‘Culture on the Couch’

Maak een culinaire wereldreis met Emirates

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie