Artikel

Goedkope vakanties blijken wassen neus

Als je denkt goedkoop op vakantie te gaan met een super voordelige aanbieding die je bent tegengekomen op internet dan is de kans groot dat je bedrogen uitkomt.

Zo bood TravelBird  onlangs een verblijf aan in Normandië voor 79 euro. In werkelijkheid bleek de reissom op te lopen tot maar liefst 419 euro. De aanbieder had er niet bij vermeld dat het om een verblijf van minimaal vier dagen ging zo meldt de Consumentenbond.

Goedkoop is duurkoop

Zij onderzochten de aanbiedingen van verschillende reisorganisaties van vakantiehuizen. Ruim 80 procent van de 54 online aanbieders houdt zich niet aan de reclamecoderegels. Die houden onder andere in dat de aangeboden prijs inclusief de onvermijdelijke kosten moeten zijn. De Consumentenbond ontdekte ook dat de prijzen tijdens het online boeken soms wel met meer dan 100 procent stegen. Er zaten ook geregeld aanbiedingen bij die helemaal niet te boeken waren.

Ook bij verhuurders van campers en auto’s is het volgens de bond goed mis. Zeven van de acht onderzochte aanbieders overtreden de reclamecode. Het is voor de consument niet duidelijk op welke datum het voertuig voor de aangeboden prijs beschikbaar is. Autoverhuurder Hertz geeft toe dat het voor consumenten inderdaad zoeken is naar een speld in de hooiberg.

De Consumentenbond heeft de onderzoeksresultaten voorgelegd aan de  toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) met het verzoek actie te ondernemen.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Haal meer uit je vakantiebudget met deze 5 tips!

Hele fijne en slimme tips voor een goedkopere vakantie

5 x overheerlijke goedkope zomervakantie bestemmingen

6 tips voor singles om geld te besparen op vakantie

Spotgoedkoop weekendje Londen

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie