Artikel

Gescheiden en toch samen met de kinderen op vakantie

Het komt steeds vaker voor dat mensen samen met de kinderen en hun ex op vakantie gaan. Niet alleen omdat het fijn en leuk is voor de kids, ook omdat het goedkoper is dan twee losse vakanties. Maar is samen met je ex op vakantie gaan eigenlijk wel een goed idee?

Met je ex op vakantie

Samen met de gezamenlijke vriendengroep van vroeger een huis huren en ook na de scheiding met elkaar op skivakantie? Een zomerhuisje huren, of toch nog een keer met de caravan en wat losse tentjes op reis? Samen met de kinderen en je ex op vakantie, het komt vaker voor dan je denkt. Waarom in hemelsnaam zul je je misschien afvragen.

Voorstanders

Voorstanders zeggen dat het ontzettend veel energie vergt om de kinderen in je eentje te entertainen en in het gareel te houden. Alleen maar tafelconversaties met een 8-jarige gaan snel vervelen enzovoorts.. Je kunt maar een reden hebben natuurlijk.. Maar moet die andere volwassene dan je ex zijn? Je kunt ook met een vriend(in) op vakantie. En wat doe je dan als er nieuwe partners zijn? Mee op reis? Dan moet het ook nog klikken tussen hen en de eventuele stiefkinderen die ook meegaan. Is dit allemaal het geval dan is het in elk geval mooi wanneer je een ruim budget hebt en een groot huis kunt huren, waar je elkaar niet constant voor de voeten loopt.

Waarschuwing

Fran Walfish, een psycholoog uit Beverly Hills, en auteur van The Self-Aware Parent, vindt het een goed idee als de ouders op vriendschappelijke voet met elkaar omgaan. Maar ze waarschuwt er ook voor dat kinderen van gescheiden ouders vaak nog lang fantaseren dat hun ouders weer bij elkaar komen. Samen op vakantie gaan, zou die wens kunnen voeden. Het is dus belangrijk om duidelijk te maken dat er geen sprake is van een hereniging, dat het maar voor even is en dat ze het doen, omdat ze beiden bij het kind/de kinderen willen zijn.

Tijd voor jezelf

Karen Stewart, auteur van How to Divorce with Dignity en Move on with Your Life, adviseert om ook tijd voor jezelf in te plannen en om vooraf een aantal mogelijke knelpunten te bespreken. Veel koppels ruziën bijvoorbeeld over geld. Dat is na een scheiding zeker niet minder het geval. Maak daarom vooraf duidelijke afspraken over wie wat betaalt. Een ander heikel punt zijn verschillende opvattingen over de opvoeding van de kinderen. Hoe laat moeten ze naar bed bijvoorbeeld. En dan zijn er nog de slaapplaatsen: slaap je in dezelfde hotelkamer? Met nieuwe partners in 2 tentjes naast elkaar …? Kortom, genoeg stof tot nadenken mocht je overwegen met je ex en kroost op vakantie te gaan.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

Met deze handig tips reis je duurzaam

Geweldig leuke reizen voor singles van boven de 50!

3 x met singles op vliegvakantie

5 singlereizen die je voor deze zomer met een goed gevoel kunt boeken

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie