Artikel

Geld besparen op vakantie: zo doe je het!

Ook in de herfstvakantie trekken we naar het buitenland. Vakantie is altijd duur. Niet alleen de tickets en het verblijf, maar ook ter plekke geef je ongemerkt veel geld uit. Met deze bespaartips houd je je geld in de zak en heb je alsnog een topvakantie!

1. Weet hoe geld werkt op je bestemming. Wist je dat koffie op veel plekken in Italië duurder is wanneer je op het terras gaat zitten? Drink je je espresso aan de bar, zoals de meeste Italianen, dan betaal je minder. Benut de lokale regels in je financiële voordeel.

2. Met de auto op vakantie? Zorg dat je een betaalbaar tankstation in de buurt van je verblijf vindt. Vraag de lokale bevolking naar een adresje en mijd dure benzine langs de snelweg.

3. Kook zelf. Op vakantie is het uiteraard verleidelijk om vaak uit eten te gaan. Leuk, maar het kost je een vermogen. Zelf koken is een goedkopere optie. Ben je het als altijd-kokende-ouder beu om achter de pannen te staan? Schakel je kinderen of partner in. Kies wat vaker voor een salade. Toch graag uit eten? Eet dan je lunch in een restaurant in plaats van je diner. Dat is goedkoper en dan kun je ’s avonds af met een baguette met kaas.

4. Ook op vakantie kun je korting krijgen. Veel toeristische steden bieden kaarten aan waarmee je goedkoper van het openbaar vervoer gebruik kunt maken. Of waarmee je gratis bepaalde musea kunt bezoeken. Ook kun je op steeds meer plekken gratis audiotours downloaden.

5. Een dagje op pad? Neem cash het geld mee dat je hebt begroot om die dag uit te geven. Je weet precies wat je hebt te besteden en daar moet je het dan ook mee doen.

Voor fijne vakanties in het najaar samen met gelijkgestemde singles kijk je hier!

Bron Telegraaf

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Lekker erop uit met singles in de herfst

Met deze Marie Kondo techniek spaar jij eenvoudig voor je droomreis

Haal meer uit je vakantiebudget met deze 5 tips!

Spaarplan voor de vakantie maken

5 herfstvakanties voor singles om verliefd op te worden

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie