Artikel

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Op zoek naar de een vakantie die reizen en wijnproeven combineert? Er is nu een nieuwe site en service gelanceerd: BestWineroutes. Dat helpt wijnliefhebbers bij het zelf samenstellen van de ideale wijnreis op maat. Bij wijntoerisme is wijnproeven en vaak ook kopen, een belangrijk onderdeel van de vakantie. Voor echte liefhebbers is het vaak zelfs het hoofddoel.

We werken samen met wijnimporteurs; wanneer je goede wijn drinkt dan wil je het natuurlijk ook thuis kopen als je door de voorraad die je hebt meegenomen van je wijnreis heen bent. Als het even kan plakken ze er een verblijf bij de wijnmaker aan vast net als een lunch of diner op het wijndomein. Vaak wordt de wijnreis gecombineerd met uitstapjes naar een stad, een kasteel of andere bezienswaardigheden.

Wijntoeristen

Wijntoerisme maakt volgens de initiatiefnemers van de site een enorme groei door. Zo tonen cijfers van de Franse overheid tonen aan dat in 2018 meer dan 10 miljoen wijntoeristen het land bezochten, waarvan 42% uit het buitenland, met een omzet van ongeveer €5,2 miljard euro! In Duitsland waren dat er volgens onderzoek van de Hochschule van Geissenheim in 2018 maar liefst 50 miljoen, inclusief de Duitse wijnliefhebbers, met een omzet van €5,5 miljard.

Wijnproeverijen

Bestwineroutes is volgens eigen zeggen het eerste platform dat wijntoeristen en lokale wijnhuizen uit verschillende landen van Nederland tot de Verenigde staten bij elkaar brengt. Vanwege het internationale karakter is de site is zowel Nederlands- als Engelstalig. Volgens de makers is het de enige website waar wijnbezoekers zelf hun wijnroute samen kunnen stellen en direct activiteiten boeken bij de wijnmakers zoals wijnproeverijen, rondleidingen, lunches/diners, overnachtingen en workshops.

Bestwineroutes richt zich op het creëren van een community waar wijntoeristen behalve met hun account zelf wijnreizen kunnen samenstellen en activiteiten kunnen boeken ook een beoordeling van het bezoek achter kunnen laten. Bijzonder is dat wijnmakers zichzelf op de website kunnen profileren met hun activiteiten en wijnen en het bijzondere van hun bedrijf naar voren kunnen brengen, uiteraard inclusief beeld. Ze kunnen- gratis- zelf hun gegevens uploaden.

Van Nederland tot Nieuw-Zeeland

Op de community van BestWineroutes.com vinden wijntoeristen meer dan 20.000 wijnmakers uit 15 landen: Frankrijk, Italië, Spanje, Duitsland, Portugal, Oostenrijk, Slovenië, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Canada, België, Turkije en Nederland. De ambitie is wereldwijd het grootste online-platform voor wijnhuizen ter wereld te worden. Bezoekers komen behalve uit Nederland ook uit andere landen zoals de VS en Canada.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

Miljuschka’s Street Food Vietnam

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Saoedi-Arabië wil meer toeristen aantrekken

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie