Artikel

Geheim appartement in Eiffeltoren openbaar

Het mooiste uitzicht op Parijs? Dat was weggelegd voor Gustave Eiffel, architect van het bijzondere bouwwerk dat de Eiffeltoren toch wel is. Hij had voor zichzelf namelijk ook een geheime kamer voorzien in de toren en die is nu voor het eerst ook opengesteld voor de bezoekers.

Privé stulpje

Gustave Eiffel (1832-1923) werd door de inwoners van Parijs benijd voor zijn stulpje op de vierde verdieping van de toren met indrukwekkend uitzicht, zo vertelde de Franse auteur Henri Girard al in zijn boek La Tour Eiffel de Trois Cent Métres dat eind negentiende eeuw verscheen, kort na de opening van het beroemde bouwwerk.

Penthouse afhuren

Vaak werden hem door de Parijse rijkelui grote sommen geld aangeboden om zijn penthouse een dag of nacht te mogen huren, maar hij weigerde steevast. Hij beschouwde die kamer als zijn plaats om rustig na te denken, maar ontving er wel nu en dan gasten zoals zijn vriend Thomas Edison.

 

Eiffel

eiffelapart_(1)

Bezoekje privé kamer

In tegenstelling tot de robuuste materialen die voor de toren gebruikt werden, is zijn privékamer rustiek uitgerust met behangpapier aan de muren, tapijten en houten meubilair. Waar de Parijse jetset van droomde, is voor de bezoekers aan de toren nu wel mogelijk gemaakt, de kamer is nu namelijk voor het eerst opengesteld voor bezoek.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Met deze 3 tips breng je je vakantie met gemak door

De mooiste casino bestemmingen 2019

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

Dit is waarom reizen je een gelukkiger mens maakt

Dol op dansen: Disneyland Parijs zoekt jou!

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie