Artikel

Geen hennatatoeage op vakantie

Laat straks op vakantie geen hennatatoeages zetten. De kans dat de tatoeages de schadelijke stof PPD bevatten, is zeer groot. Daarvoor waarschuwt dermatoloog Harma Stenveld van het Arnhemse Rijnstate ziekenhuis nu de zomervakanties bijna beginnen.

Toegestaan

Hennatatoeages worden aangebracht op de huid en blijven enkele dagen zitten. PPD is toegestaan voor gebruik in kleurstoffen voor het haar, maar de concentraties in hennatatoeages zijn vaak veel hoger dan de toegestane waardes. Het goedje kan jeuk, puistjes, blaren en roodheid veroorzaken.

Haarverven

Mensen die een keer allergisch hebben gereageerd op PPD, blijven er levenslang allergisch voor. Dat kan onhandig zijn, omdat de stof bijvoorbeeld in de meeste haarverven zit. ‘Dan wordt het moeilijk om bijvoorbeeld kapper te worden’, legt Stenveld uit. ‘Maar ook als je gewoon je haar wil kleuren is dat problematisch. Je moet dan echt op zoek naar een speciale kapper die haarverf zonder PPD gebruikt.’

Allergisch

De dermatoloog ziet steeds vaker dat mensen allergisch reageren op de hennatatoeages. ‘Sowieso worden tatoeages steeds populairder. Niet iedereen wil een permanente tattoo. Dan lijkt dit een goed alternatief.’

De PPD wordt aan henna toegevoegd om de tatoeage zwarter te maken en hem langer te laten zitten. Bij zuivere henna (roodachtig van kleur) komen allergische reacties zelden voor.

Bron: AD

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zo breng je het ultieme vakantiegevoel bij je in huis

Nederlanders nog lang niet vakantiemoe

Nederlanders wonen het liefst in warme landen binnen Europa

Ga zuinig om met mobiele data op reis

10 trending voordelige en favoriete vakantiebestemmingen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie