Artikel

Formentera organiseert zen en meditatie weekend

Waar Ibiza bekend staat als party-eiland en hippie-enclave wil Formentera zich liever onderscheiden als familievriendelijke bestemming en vakantieoord voor rustzoekers. De 69 km lange witte kustlijn en het azuurblauwe water zijn een relax- en zwemparadijs en het eiland biedt talrijke activiteiten die zijn afgestemd op jongeren en volwassenen: denk aan paardrijden, kanoën, zeilen, snorkelen, fietsen en wandelen.

Hoofd leegmaken

Voor diegenen die hun hoofd eens helemaal leeg willen maken, is het Zen weekend van 12-14 oktober het moment om dat te doen. Drie dagen lang wordt een uitgebreid programma georganiseerd met een keur aan activiteiten waaronder, yoga, pilates, mindfulness en aromatherapie. Tevens worden er lezingen gegeven over deze onderwerpen maar ook over bijvoorbeeld anti-gymnastiek, het Paleo- en het Eco-dieet. Daarnaast kan men deelnemen aan wandelingen en duiken en kan men een markt bezoeken met biologische streekproducten.

Workshops & lessen

Voor wie alle workshops en activiteiten wil volgen, betaalt eenmalig een bedrag van 150 euro. Uiteraard kan men ook kiezen uit het aanbod: activiteiten kosten ieder 60 euro om deel te nemen. Voor workshops betaalt men 35 euro. Pilateslessen worden gegeven in het leuke plaatsje Es Calo de San Agustin door Adiana Bertocchi en Albia Rigo, de mindfulness lessen door Victoria Alemán, het Eco-dieet door Clara Castelloten het Paleo-principe wordt toegelicht door Dani Pagueroles. Voor de lessen is kennis van het Spaans noodzakelijk.

Bijzondere locaties

Veel van de activiteiten vinden in de openlucht plaats en soms binnen. De locatie voor yogalessen is het schitterende hotel Blanco in Es Pujols. Voor de aromatherapielessen is gekozen voor een van de mooiste hotels op het eiland – Cala Saona hotel. De antigym cursus wordt gegeven in de mooie tuin van hotel Casbah – een oase van rust. De biologische markt vindt men op en rondom het centrale plein van de hoofdstad San Francisco.

Formentera

De gemiddelde temperatuur in oktober overdag is 24 graden. Nadere informatie over het volledige programma en een aanmeldingsformulier vind je hier . Voor informatie over het eiland ga naar deze site. Dit is de vierde keer dat het Zen festival op Formentera georganiseerd wordt. Het eiland bereikt men vanaf Ibiza via een snelle (30 minuten) of wat langzamere boottocht. Deze bootverbinding gaat ongeveer 20x per dag.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Shoestring - Cuba

gerelateerde artikelen

Ontdek Ibiza vanaf het water!

Tips om zen op het vliegtuig te stappen

De mooiste casino bestemmingen 2019

Origineel vakantie idee: kampeer op een onbewoond eiland in Nederland

Ontspan tijdens deze yoga reis naar Ibiza

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Shoestring - Cuba