Artikel

Floortje Dessing ervaart heimwee ‘als een cadeau’

Floortje Dessing is in haar leven in meer dan 150 landen geweest en is reizen gewend, maar soms heeft ze heimwee. De presentatrice van Floortje naar het einde van de wereld ziet het echter als iets fijns. “Ik ervaar het als een cadeau.”

“Ik zie heimwee als een verlangen naar daar waar het goed is”, aldus Dessing in gesprek met de Varagids. Dessing: “Liefdesverdriet is een gemis, dat is de wetenschap dat iets voorbij is. Ik ken dat gevoel goed, moet ik zeggen. Heimwee is veel prettiger, want je weet dat je verlangen weer zal worden ingelost.”

Afscheid nemen

De 46-jarige presentatrice zegt slecht te zijn in afscheid nemen, omdat ze erg aan mensen hangt. “Ik heb behoudzucht en daarom ben ik eigenlijk een laffe reiziger, want ik kom altijd terug.”

Heb jij ook geregeld last van heimwee wanneer je op vakantie bent? Dan hebben wij een aantal praktische tips voor je!

Tips om heimwee te voorkomen

1) Heb je een rondreis geboekt naar een verre bestemming? Begin dan met een reisdagboek. Hou per dag bij wat je allemaal hebt gezien en meegemaakt en schrijf de heimwee lekker van je af. Wat mis je nou precies aan thuis? Door op te schrijven wat je zo mist brengt dit je een stukje dichter bij huis. Daarmee zal het ver weg zijn wat dragelijker worden.

2) Heb je genoeg van dagenlang rijst of een andere lokale specialiteit? Probeer eens ergens te eten waar ze voedsel hebben dat je thuis ook eet. Als je in de gelegenheid bent om zelf te koken dan sla je boodschappen in van jouw lievelingskostje en ga je lekker aan de slag om de smaak en het gevoel van thuis te krijgen.

3) Het kopen van een krant uit je thuisland is niet altijd mogelijk, maar kijk eens of je er ergens eentje op de kop kunt tikken. Ook al is hij een paar dagen oud, door nieuws te lezen uit het land waar je woont voel je je er een beetje dichterbij en zal de heimwee afnemen.

4) Zoek geregeld contact met het thuisfront. Spreek met je beste vriend(in) af dat je geregeld met elkaar spreekt via Skype. Met je ouders kan natuurlijk ook. Het zien en horen van mensen waar jij je thuis bij voelt maakt dat je weer meer kunt genieten van de bijzondere plek waar je verblijft.

5) Verwen jezelf! Soms is het een kwestie van gewoon doen, jezelf ongegeneerd verwennen. Koop die mooie tas, die veel te dure maar zalige fles wijn of iets waar jij je beslist beter door voelt.

6) Neem foto’s mee als je op reis gaat. Als je dan heimwee krijgt dan kun je op moeilijke momenten even naar alles en iedereen kijken die je mist. Vrienden, familie, huisdieren, eigenlijk alles waar je zo aan bent gehecht. Je kunt er daarna ongetwijfeld weer even tegen.

7) Kom in beweging. Als je je ellendig voelt is het goed om actief bezig te zijn. Pak de fiets, duik de zee of het zwembad in of trek je hardloopschoenen aan en ga een rondje lopen. Nare gedachtes verdwijnen dan als sneeuw voor de zon.

8) Praat erover met je reisgenoten. Je bent vast de enige niet die last heeft van heimwee. Je hoeft je er echt niet voor te schamen en je hart luchten helpt! Maak er een geweldig vakantie van!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Zo breng je het ultieme vakantiegevoel bij je in huis

Carry organiseert reizen voor mensen in rouw

Eigen bed wordt meer gemist dan huisdier op vakantie

Vijf tips om na de zomervakantie weer in je ritme te komen

Dit ontdek je over jezelf tijdens een singlevakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie