Artikel

Fiets- en strandvakantie populair en er wordt online geboekt

Boek jij je vakanties tegenwoordig ook gewoon thuis lekker online? Net zo makkelijk voor heel veel mensen zo blijkt. Twee van de drie vakantiegangers boekt hun reis online. Ruim een op de tien vakanties werd persoonlijk bij een reisbureau of reisagent geboekt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Geld besteden aan vakanties

Tijdens de zomerperiode van 2017 (29 april tot en met 30 september) gingen 12,7 miljoen Nederlanders bijna 23 miljoen keer met vakantie. In bijna 13 miljoen gevallen ging de reis naar het buitenland, tien miljoen vakanties werden in eigen land doorgebracht. De vakantiegangers gaven bij elkaar 12,4 miljard euro uit aan hun reizen en reisjes.

Duitsland populairst

Bijna 90 procent van de buitenlandse zomervakanties had een Europese bestemming. Duitsland was het populairst met 2,1 miljoen vakanties, Frankrijk tweede (2 miljoen) en Spanje derde (1,5 miljoen). Duitsland is vooral in trek voor de korte vakantie. Als het gaat om zomervakanties van vier of meer overnachtingen staat Frankrijk nummer 1. Aziƫ en Noord-Amerika zijn de populairste bestemmingen buiten Europa. Bij negen op de tien vakanties in eigen land was de auto het favoriete vervoermiddel. Voor een reis over de grens koos 48 procent voor de auto en 43 procent voor het vliegtuig.

Strand en fiets

Van de buitenlandse vakanties werd vorig jaar 23 procent op het strand doorgebracht, in Nederland was 25 procent van de vakanties een actief tijdverdrijf. Daarbij was de fietsvakantie met 42 procent het populairst. Een actieve vakantie in het buitenland is in 53 procent van de gevallen een wandelvakantie.

De cijfers zijn afkomstig uit het Continu Vakantieonderzoek (CVO), een jaarlijks onderzoek dat het CBS gebruikt om cijfers over het vakantiegedrag van de Nederlandse bevolking samen te stellen. Het CVO werkt met een panel van 8000 personen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ook de beroemde kerstmark in Keulen sneuvelt door corona

4 x mooi wandelen of fietsen in Frankrijk

Fietsen langs 9 historische steden van Westfalen

5 x waarom fietsen in corona tijden een heel goed idee is!

Duurzame singlereizen beleven doe je bij Natuurlijk Reizen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

EĆ©noudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!