Artikel

Extra boekingen zomervakanties na uitschakeling EK

Had jij je zo verheugd om het Nederlands elftal te zien spelen tijdens het EK, dan baal je vast als een stekker dat ze zijn uitgeschakeld. Als troost boek je dan maar vast een lekkere zomervakantie. Heb je in ieder geval iets leuks om naar uit te kijken! Zo denken meer mensen, want sinds het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal, is het aantal geboekte zomervakanties flink gestegen.

Boekingen zomervakanties 2016

In de afgelopen week legden 18 procent meer Nederlanders hun vakantie in juni en juli vast dan vorig jaar rond deze tijd, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van onderzoek in de ANVR-reisbranche.

Reizigers profiteren van vroegboekkortingen nu er niets meer op het spel staat. Normaal wachten mensen vaker af bij grote voetbaltoernooien waar Nederland aan meedoet en is de reisbranche meer afhankelijk van last-minutes.

Europese zonvakanties

Volgens de reisbureaus is er veel vraag naar Griekenland, Spanje en Portugal. Frankrijk, waar het EK wordt gehouden, is daarentegen minder populair. Supporters, die de wedstrijden vaak combineren met vakantie, blijven weg en andere vakantiegangers ontlopen de drukte en hogere prijzen.

KNVB-vervoerder Sunweb is in tegenstelling tot andere reisbureaus minder tevreden over de uitschakeling van het Nederlands elftal, aldus De Telegraaf. Sunweb rekende op veel supportersvluchten naar Frankrijk.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Leestip: Een meisje, een droom Solo rond de wereld

7 wereldse overheerlijke zomerse drankjes

Zo waan je je op vakantie in je eigen huis

Yoga in de bergen steeds populairder

3 x met singles op vliegvakantie

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie