Artikel

Europeanen willen massaal reizen met de kerstdagen

Europeanen zijn massaal van plan dit jaar met de kerst te reizen, zo blijkt uit een nieuw wereldwijd onderzoek van Hotels.com. Ruim 59% van de ondervraagden geeft aan de kerstdagen in het buitenland of op een andere plaats in hun eigen land, te willen vieren. Ook Nederlanders reizen graag tijdens de kerstdagen. 49% is van plan om Kerstmis op een andere plek in Nederland te vieren en 25% in het buitenland.

Quality time

Het onderzoek dat de voorkeuren van mensen tijdens kerst in kaart brengt, laat ook zien dat Europeanen die naar het buitenland gaan tijdens de kerstdagen, dit doen om quality time te hebben met hun naasten (32%). Daarnaast willen de ondervraagden graag tijdens kerst iets nieuws proberen of een nieuwe kerstervaring op doen (beiden 13%) en wil 12% de winter ervaren op een koude bestemming.

Kerst in de zon

Uit het onderzoek blijkt ook dat 67% van de Europeanen het liefst de kerst viert in de zon, terwijl 33% het liefst op de latten staat tijdens deze dagen. Zonnig oord of sneeuw, een klassieke kerstboom hoort erbij. 66% van de ondervraagden verkiest deze namelijk boven de palmboom.

Nederlanders (26%) zijn gemiddeld dus iets reislustiger dan de gemiddelde Europeaan (22%) tijdens de kerstdagen, waarbij zij minder waarde hechten aan de traditionele manier van kerst vieren, namelijk thuis met familie.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Winterwonderland in Las Vegas

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Winters genieten voor singles

Zo kom je als single de jaarwisseling prima door

Kerstreizen en coole wintersportvakanties voor singles

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie