Artikel

Do’s en don’ts voor singles met de kerst

Zie je als een berg op tegen de naderende feestdagen omdat je als vrijgezel door het leven gaat? Heb je totaal geen zin in familiefeestjes, borrels met vrienden die wel een partner hebben omdat je dan extra geconfronteerd wordt met je single-bestaan? Heel begrijpelijk. Met deze tips wordt het alsnog een ontspannen kerst voor je!

Kerstromantiek vermijden

Als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor alle kerstromantiek, doe jezelf een plezier en ontloop die dan zoveel mogelijk. Geen romantische kerstmovies kijken. Het heeft geen enkele zin om keihard jankend op de bank onder het ‘genot’ van Bridget Jones ‘All By Myself’ mee te blèren. Ook All You Need van Robert verban je van de buis en je zet onder geen beding sfeervolle kerstsongs op je favoriete Spotify lijstje. Kop in het zand zeg je?

Welnee! Je kiest er gewoon bewust voor al dat kerstgeweld uit de weg gaan nu je als single door het leven gaat. Wanneer jij straks weer mega  gelukkig bent in de liefde (en dat gaat ooit gebeuren let maar op) dan kan je met je kersverse lover alles uit de kast treken voor een super romantische kerst, maar nu even niet!

Wel doen als single in december

In plaats daarvan: abonneer jezelf op Neflix (meteen een fijn kerstcadeautje) en geniet van top-series die niets met kerst te maken hebben. Maak een alternatief Spotify lijstje met muziekjes waar jij helemaal blij van wordt en als je geen zin hebt om alleen in je huispak thuis voor de buis te zitten, nodig dan lekker een paar vrienden of vriendinnen uit voor een hapje eten of borrel. Niks kerstdiner, geen ellenlange en ingewikkelde recepten maar gewoon allemaal wat meenemen en gezellig samen eten.

Heb je een uitgedunde vriendenkring na de breuk met je ex? Geen nood. Er worden juist in de decembermaand heel wat leuke uitjes en feestjes georganiseerd zodat je je gemakkelijk andere nieuwe mensen leert kennen. Je vindt ze hier en op de agenda.

Actieve witte kerst

Ben je moe van het hele jaar hard werken maar van nature lekker actief en een sportief type? Dan is een lastminute wintersportvakantie echt een heel fijn cadeautje voor jezelf met de feestdagen. Als jouw budget het toelaat en je heb nog voldoende vrije dagen, dan zouden wij zeggen: ontvlucht de kerst in Nederland, maar ga lekker skiën of boarden met een leuke club singles in Oostenrijk, Italië of Frankrijk. Zeker weten dat jij als herboren thuis komt en het nieuwe jaar fris en fruitig tegemoet ziet!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Winterwonderland in Las Vegas

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Winters genieten voor singles

Zo kom je als single de jaarwisseling prima door

Kerstreizen en coole wintersportvakanties voor singles

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie