Artikel

Dit jaar was de vakantie top!

Nederlandse vakantiegangers hebben nog nooit eerder hun zomervakantie zo hoog gewaardeerd als dit jaar. Met een gemiddelde score van een 8,3 scoort 2013 flink hoger dan vorig jaar. Toen gaven we de vakantie nog een 8,1.

Sentiment

Bijna één miljoen beoordelingen op Zoover hebben een duidelijk beeld gekregen over onze gevoelens omtrent de afgelopen vakantie. Volgens de vakantiebeoordelingssite kan het positieve vakantiesentiment worden toegeschreven aan de crisis; we genieten meer van onze vrije tijd en vergeten daardoor de zorgen die er zijn.

Betere service

Ook lijken accommodatiehouders als gevolg van de teruglopende vraag beter hun best te doen om het gasten nóg beter naar de zin te maken. Een andere reden lijkt het fantastische zomerweer te zijn. In grote delen van Europa waren juli en augustus zonovergoten en viel er weinig regen.

Hoge waardering Bed & Breakfast

Een verblijf in een bed&breakfast werd het hoogst gewaardeerd. Gasten die afgelopen zomer in dit accommodatietype logeerden gaven gemiddeld een 9,2. De groep die zich het huren van een vakantiehuis kon veroorloven, waardeerde hun verblijf ook hoog met een gemiddeld van een 8,9.

Een verblijf in een vakantiepark werd het minst gewaardeerd, met een 7,6. Bij de hotels scoorde een vijfsterrenhotel het hoogst, met gemiddeld een 8,4.

Mannen liever weg met vrienden

Het onderzoek wijst verder uit dat mannen dit jaar een heel klein beetje positiever zijn over hun vakantie-ervaring dan vrouwen. Veel verschil is er niet. Mannen waarderen de vakantie met 0,07 punt meer. Opvallend genoeg zijn mannen wel een stuk positiever over een vakantie met vrienden. Dit werd met een 8,2 gewaardeerd terwijl ze de vakantie met hun gezin een 7,9 gaven.

Bron: Telegraaf

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Leestip: Een meisje, een droom Solo rond de wereld

7 wereldse overheerlijke zomerse drankjes

Zo waan je je op vakantie in je eigen huis

Yoga in de bergen steeds populairder

3 x met singles op vliegvakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie