Artikel

De vijf meest Spooky festivals ter wereld

Halloween staat al weer bijna voor de deur. Ook in Nederland gaan er op dinsdag 31 oktober weer heel wat spoken en zombies naar Halloween-party’s. Met dit griezelige feest in zicht, belden we met Skyscanner. En zij kwamen met de vijf allerengste festivals ter wereld. Oh, horror!

  1. Whitby Goth Weekend, Yorkshire, Engeland

Ontelbare gothic’s komen tweemaal per jaar samen aan de kustplaats Whitby in het noordwesten van Yorkshire om hun liefde voor de gothic-scene te vieren. Waarom Whitby? Dit is de plek waar schrijver Abraham Stoker in 1897 zijn wereldberoemde gothic novel Dracula schreef. Naast concerten en gothic parades is er ook een liefdadigheids-voetbalwedstrijd. Het Whitby Goth Weekend vindt plaats van 27 t/m 29 oktober 2017, vlak voor Halloween.

Goth Weekend Halloween

  1. Samhain, Ierland

Samhain is het Keltische nieuwjaarsfeest dat begint aan de vooravond van 31 oktober, hoewel de exacte data jaarlijks verandert. De Kelten gebruikten vroeger namelijk de maandkalender, die niet helemaal gelijk loopt aan onze kalender. Met Samhain vierden ze de overgang van de zomerperiode naar het begin van de winter en een belangrijk element daarvan is het vreugdevuur. Vandaag de dag wordt het festival nog steeds gevierd door volgelingen van de Wicca. Spooky…

  1. Día de Muertos, Mexico

De Dag van de Doden is een Mexicaanse feest– en herdenkingsdag. Op 1 en 2 november (Allerheiligen en Allerzielen) vindt de traditie plaats, die tegenwoordig niet alleen meer in Mexico wordt gevierd, maar ook in de rest van Latijns-Amerika, de Verenigde Staten en zelfs de Filipijnen. Men gelooft dat de zielen van kinderen op 1 november terugkeren naar de aarde en die van volwassenen op 2 november. Gedurende het hele jaar verzamelt men goederen die aan de doden geofferd zullen worden. In de periode rond Día de Muertos worden de graven van dierbaren schoongemaakt en versierd en sommige families bouwen altaren in hun huis. Schedels zijn een veelvoorkomend symbool op deze dag…

  1. Famadihana, Madagaskar

Om de zeven jaar staan de doden op in Madagaskar. Letterlijk… tijdens het spookyfestival Famadihana worden overledenen uit het graf gehaald om door familieleden in een stel nieuwe linnen doeken verwikkeld te worden. Vervolgens wordt er met de lichamen hoog boven het hoofd rond de tombe gedanst, vaak op livemuziek. Famadihana wordt al sinds de zeventiende eeuw gevierd uit respect voor de doden, maar zorgt er ook voor dat families – ook gezinnen met problemen – voor dit feest weer bij elkaar komen.

Halloween Madagaskar

  1. Fiësta de Santa Marta de Ribarteme, Spanje

In het Spaanse dorp Las Nieves in Galicië, vlakbij de grens met Portugal, gebeurt op 29 juli iets vreemds. Niet de doden worden geëerd tijdens Fiesta de Santa Marta de Ribarteme, maar diegene die een bijna-dood- ervaring hebben gehad. De ‘gelukkigen’ worden door familieleden in open kisten gedragen tijdens een processie van het dorp naar de kerk en de begraafplaats. Duizenden mensen komen naar dit kleine dorpje om de processie te bekijken, die gepaard gaat met veel muziek, eten en drinken. Het feest eindigt met een groot vuurwerk.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Discotheken Ibiza blijven voorlopig dicht: “Niet rendabel met social distancing”

Viroloog pessimistisch over zomervakantie in Europa

Op vakantie met je viervoeter

Heerlijke herfst events in bruisend Istanbul

Deze dingen wist je vast nog niet over paella uit Valencia

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

SNP Natuurreizen