Artikel

De roze olifant bestaat écht

De spreekwoordelijke roze olifant niet echt? Nou.. Tijdens een bezoek aan het Krugerpark in Zuid-Afrika werd een groep toeristen getrakteerd op een heel uitzonderlijk beeld: een roze babyolifant huppelde er dartel mee met een kudde.

De 58-jarige Nicki Coertze was samen met een groep toeristen op safari in het park, toen ze het roze wezentje ontdekten. “Ik probeerde superstil te blijven, ondanks de opwinding van de anderen in de auto,” vertelde hij.

Het kalfje, vermoedelijk een albino, werd gezien terwijl het samen met zijn moeder water dronk aan een rivier.

roze olifant afrika

Coertze (58), die het park al sinds zijn kindertijd elk jaar bezoekt, zegt dat hij dit nog nooit eerder heeft gezien. “Ik heb het gevoel dat dit iets is wat ik maar een keer in mijn leven zal zien,” zegt hij.

Op geen enkele foto die Coertze wist te maken, heeft het olifantje zijn ogen open. Albino’s hebben roze ogen die erg gevoelig zijn voor licht: hun zicht is bijgevolg niet al te bijster. Het kalfje, dat de hele tijd dicht bij zijn moeder bleef, leek niet vreemd behandeld of verstoten te worden door de rest van de kudde omwille van zijn afwijkende uiterlijk.

Zeldzaam

Albino-olifanten zijn bijzonder zeldzaam. In 2009 slaagde een cameraman van de BBC erin om foto’s te maken van een rooskleurig kalfje in Botswana. Volgens ecoloog Mike Chase was het de eerste keer dat in dat land een albino-olifant werd gesignaleerd. Voor zover hij wist waren er voordien nog maar drie roze olifantjes gezien en dat was telkens in het Krugerpark.

Volgens Chase kan het leven in de verschroeiende Afrikaanse zon bijzonder zwaar zijn voor de albino’s: dat zou kunnen leiden tot blindheid of huidproblemen.

Volgens dr. Ian Whyte, een specialist van het Krugerpark in grote herbivoren, is het mogelijk dat albino-olifanten vaker voorkomen dan we denken, maar overleven veel dieren niet lang.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!

gerelateerde artikelen

Deze dingen herken je vast wanneer je weleens gaat backpacken naar een ver oord

Chinese dromen – Liefde in tijden van vooruitgang

Wereldse uithoek: Tasmanië

Botswana slaat alarm over toegenomen neushoornstroperij

Ben jij een geboren reiziger? Deze tekenen wijzen erop!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie