Artikel

De populairste vakantiebestemmingen van dit moment

Griekenland is momenteel het populairste vakantieland als we kijken naar het online zoekgedrag van Nederlandse consumenten. Over de afgelopen 12 maanden werd er gemiddeld 11.000 keer gezocht via Google naar de combinatie Griekenland en vakantie.

populaire vakantiebestemmingen

Dit is ruim 3.500 keer meer dan het op een na populairste land, Turkije, dat gemiddeld 7.500 per maand werd gezocht. Ondanks dat je sinds kort een e-visum Turkije moet aanvragen blijft het land dus onverminderd populair bij Nederlandse reizigers. Online marketingplatform SEMrush deed de afgelopen 12 maanden onderzoek naar het zoekgedrag in Google van Nederlandse consumenten in relatie tot vakantiebestemmingen. Het onderzoek nam puur zoekgedrag onder de loep, kortom, er is onderzoek gedaan naar de intenties van Nederlandse consumenten.

 

Japan meest gezocht voor langere reizen

Het onderzoek toont verder aan dat Nederlanders het vaakst naar Japan zoeken als ze meer willen weten over reizen. Ruim 1.250 maal per maand wordt er door Nederlanders gezocht naar de zoekterm Japan in combinatie met reizen. Onder reizen wordt veelal een langere trip naar een verre bestemming bedoelt. Kortom, Japan is momenteel het populairst onder Nederlanders die op zoek zijn naar langere reizen. Op de tweede plaats komt Canada en op de derde plaats Vietnam.

Tickets Thailand het populairst

In combinatie met de zoekterm tickets verschijnen totaal andere landen in de top 10. Over de afgelopen twaalf maanden is Thailand het land waarvan de gemiddelde Nederlander momenteel het vaakst naar tickets zoekt. Gemiddeld werd dit 780 keer per maand gezocht. Na Thailand komt Suriname, een populaire bestemming onder veel Surinaamse Nederlanders. Op de derde plaats komt Malta.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

De 25 populairste bucketlist-bestemmingen

Op vakantie met meerdere gezinnen of met vriendengroep mag dat?

Vakanties in eigen land nemen razendsnel toe in populariteit

Vakantiegevoel in coronatijd: zandbakken vullen zich met zandkastelen

De behoefte aan vakantie blijft onverminderd groot

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie