Artikel

De fiets die echt niet te stelen is

Ben je dol op fietsen, ook wanneer je op vakantie bent maar neem je hem liever niet mee omdat je bang bent dat hij wordt gestolen? Dan is deze uitvinding je op het lijf geschreven: de fiets die écht niet te stelen is! De fiets is ontwikkeld door drie studenten uit Chili. De eerste exemplaren zijn verkocht en gaan nu in productie.

Fiets vouwen in 10 seconden

Toen de fiets van een van de drie Chilenen was gestolen, was hij er klaar mee. Hij bedacht samen met zijn vrienden een fiets die niet gestolen kan worden. De fiets, die de naam Yerka kreeg, is met scharnieren om een lantaarnpaal heen te vouwen. De enige manier om hem los te krijgen, is door hem open te zagen, maar dan is de fiets onbruikbaar geworden. De drie bedenkers claimen dat het tien seconden duurt om de fiets om een lantaarnpaal te vouwen, of weer los te maken en weg te fietsen.

Hoe het precies werkt, kun je hier zien:

Geld via crowdfunding

Om de fiets echt te kunnen bouwen, braken de jongens hun studie af. Ze haalden via een crowdfundingssite geld binnen voor onderzoek en de uiteindelijke ontwikkeling. De investeerders zijn degenen die een fiets krijgen, of eigenlijk kopen dus.

De eerste 300 Yerka’s gaan nu in productie, meldt CNN. Ze zijn vanuit de hele wereld besteld. De fietsen kosten 500 dollar, maar dat zal oplopen naarmate de fiets populairder wordt. Echt winst maken, is er nu nog niet bij, want de kosten voor de productie en verzending zijn hoog, maar de drie uitvinders hopen dat de fiets snel de wereld gaat veroveren.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

5 praktische tips voor een geslaagde fietsvakantie

Fietsen in de tropen: dit zijn de beste bestemmingen

Mooiste mountainbike routes van Europa

Ontmoet nieuwe singles tijdens een Hike & Bike vakantie

Actieve reizen voor avontuurlijke singles

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie

Mambo reizen