Artikel

De beste foodfestivals voor lekkerbekken

Wil je reizen graag combineren met lekker eten? Dan  is een bezoekje aan een foodfestival echt iets voor jou! Onder het genot van culinaire hoogstandjes ontmoet je natuurlijk ook nog eens gemakkelijk andere lekkerbekken dus een prima manier om je sociale kring wat uit te brengen.

Er zijn tal van culinaire reizen voor singles te vinden. Onlangs schreven we nog over culinaire reizen naar Italië. Maar er is meer. Of je nu georganiseerd, alleen om met een culinaire vriend(in) vertrekt, deze festivals zijn de moeite waard. Deze 9 kwamen we tegen op de Telegraaf.

1. Ludlow Food Festival

Het historische dorpje Shropshire huisvest een aantal van Engelands beste voedingswinkels en Michelin-restaurants. Heel het jaar door ben je hier als foodie dus op de juiste plek, maar de perfecte tijd om naar Shropshire te gaan is in september tijdens het Ludlow Food Festival. Meer dan 160 kraampjes met het lekkerste eten staan uitgestald bij het Ludlow kasteel. Proef de beste sauzen, broodjes, dranken en gerechten en breng je stem uit op het beste kraampje.

2. Salon du Chocolat

Chocoladeliefhebbers opgelet. Een van de grootste en meest stijlvolle ‘vereringen van chocolade’ vindt plaats tijdens Salon du Chocolat in Parijs. Het leven wordt wel erg zoet tijdens dit festival waar maar liefst 500 kramen staan waar chocoladekunstenaars en chefs jou laten watertanden. Maar het gaat niet alleen om het proeven van chocolade. Zo worden er ook modeshows gelopen waarbij de modellen geheel gehuld zijn in het bruine goedje.

3. Alba Witte Truffel Festival

Wanneer je in de herfst Italië bezoekt, kun je er bijna niet om heen. Er hangt een duidelijke geur in de lucht en het dorp Alba is geheel overgenomen door het witte truffel seizoen. Marktkramen gevuld met deze delicatesse vullen de straten en chef-koks geven je een idee van hoe je de truffel het best kunt koken. Ook is er een speciale truffelveiling, maar om hier aan mee te kunnen doen heb je een goed gevulde portemonnee nodig. Houd jij je geld liever in eigen zak, ga dan voor de afwisseling kijken bij de hilarische ezelraces door de straten.

4. Hokitika Wildfoods Festival

Ben jij de moeilijkste niet en probeer je graag nieuwe dingen, zorg dan dat je bij het Hokitika Wildfoods Festival in Nieuw Zeeland bent. Al meer dan 20 jaar wordt tijdens dit festival de wat onbekendere en ietswat vreemde kant van eten gevierd. Met name van eten dat over het algemeen niet als gangbaar eten wordt beschouwd… Laat je tong strelen door de verrukkelijke smaak van schapenballen of geniet van een overheerlijke konijntaart.

5. Parma Ham Festival

De koning onder de ham heeft in Italië zijn eigen festival gekregen. Tijdens het Parma Ham Festival in september vind je overal in de gelijknamige stad Parma kraampjes waar je de ham kunt proeven. Om de feestelijke sfeer ook ‘s avonds te behouden kun je dan behalve van de ham, ook genieten van verschillende optredens. Tijdens een speciale tour kun je bovendien leren hoe de parmaham gemaakt wordt.

6. Bertric-Burée Slakken Festival

Het kleine dorp Bertric-Burée in Frankrijk telt slechts een paar honderd inwoners. Over het algemeen is het dan ook vrij rustig in dit dorp, maar in de eerste week van mei komen ruim 2000 culinaire genieters met het water in de mond naar het dorp in de Dordogne om te genieten van de 100.000 slakken die volgens geheim recept worden klaargemaakt. Na vier dagen van feesten, eten en genieten, verlaten de toeristen het dorp weer voldaan en blijft Bertric-Burée weer rustig als altijd achter.

7. Seafood Fiesta

Al meer dan 50 jaar laat het kleine dorpje O Grove in Galicië zich iedere herfst onderdompelen in zeevruchten. Geniet van de verschillende soorten mosselen en oesters terwijl je danst op Spaanse volksmuziek.

8. Falmouth Oester Festival

Met de komst van oktober arriveren ook de oesters in de Engelse havenstad Cornish. Vier dagen lang kun je genieten van live muziek, kookdemonstraties en oesters.

9. Roadkill Cook-Off

Het is een vreemde eend in de bijt, maar daarom niet minder lekker. Geen chef-koks of workshops tijdens dit festival. De Roadkill Cook-Off in West-Virginia is zeker geen luxe bedoening, maar absoluut de moeite waard. Tijdens dit festival nemen de bezoekers alle dieren die ze hebben doodgereden mee om deze ter plekke te bereiden. Altijd al eens een wasbeer, eekhoorn of zelfs een ‘gewone’ beer willen proeven? Dan is dit de juiste plek.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Shoestring - Cuba

gerelateerde artikelen

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

De mooiste Chinatowns op de wereld vind je hier

Gezond eten op reis: 5 tips

Product testen en de wereld rondreizen: dit bedrijf zoekt jou!

Onontdekte maar zeer smakelijke bestemmingen voor foodies

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie