Artikel

De beste culinaire hotspots ter wereld

Reizen en eten zijn als twee handen op één buik. Waar de een op vakantie het liefst een pot pindakaas van huis meeneemt, zoekt de ander juist naar geheimen uit de lokale keuken.

Voor reizigers die de crème de la crème willen beproeven op gastronomisch gebied, selecteerde boekingswebsite Hotels.com wereldwijd tien steden met een groot aanbod van met drie Michelinsterren bekroonde restaurants.

Uitzonderlijke keukens, die een reis waard zijn

Wereldwijd kende Michelin drie sterren toe aan ruim 100 restaurants. In de befaamde rode gids worden deze culinaire hotspots gekwalificeerd als “uitzonderlijke keukens, die een reis waard zijn”. Restaurants met twee sterren zijn volgens Michelin “verfijnde keukens en een omweg waard”, restaurants met één ster worden omschreven als “uitstekende keukens in hun categorie”.

Top 10 steden met een groot aanbod van Michelin 3-sterren restaurants: gemiddelde hotelkamerprijs per overnachting betaald door reizigers uit de eurozone in 2012 (Hotels.com Hotel Price Index).
1. Tokio € 108
2. Parijs € 127
3. New York € 189
4. Kyoto € 108
5. Hongkong € 152
6. Osaka € 79
7. San Sebastian € 133
8. Brugge € 110
9. Londen € 139
10. Macau € 133

Grootste aantal topkeukens

Japan is met drie bestemmingen het sterkst vertegenwoordigde land in de lijst. In Tokio zijn veertien restaurants gevestigd met drie Michelinsterren, waarmee de Japanse hoofdstad de bestemming is met het grootste aantal topkeukens ter wereld. Ook de Japanse steden Kyoto en Osaka staan in de lijst.

Franse hoofdstad steekt er boven uit

Veruit het grootste deel van de met drie Michelinsterren bekroonde restaurants is gevestigd in Europa. Na Tokio telt Parijs – met tien restaurants – wereldwijd het grootste aantal keukens in de hoogste Michelinklasse. In Europa wordt de Franse hoofdstad op grote afstand gevolgd door San Sebastian, Brugge en Londen.

Fijnproevers die in Noord-Amerika willen genieten van het spreekwoordelijke neusje van de zalm, kunnen hun honger naar gastronomisch genot stillen in New York. In de Big Apple zijn negen restaurants te vinden met drie Michelinsterren.

Twee bekroonde restaurants in Nederland

In Nederland zijn twee restaurants bekroond met drie Michelinsterren: De Librije in Zwolle, onder leiding van chef-kok Jonnie Boer en Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis, aangestuurd door chef-kok Sergio Herman.

Bron: Hotels

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Miljuschka’s Street Food Vietnam

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Onontdekte maar zeer smakelijke bestemmingen voor foodies

5 hotspots in Praag die je absoluut niet mag missen

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Shoestring - Cuba