Artikel

Culinaire vakanties voor singles

Een zwak voor lekker eten, goed wijnen, hou je ook nog eens van koken en is je hobby op vakantie gaan? Nou, zelfs als je op dit moment single bent dan moet echt even verder lezen. Natuurlijk, samen met je lief genieten van een overheerlijke truffelpasta, een goddelijke wijn is misschien je ultieme fantasie…

Maar voor het zover is kun je ook in je eentje (in een leuk gezelschap) optimaal genieten van al het lekkers in het leven. Sterker nog, je kunt je culinaire kennis een beetje opkrikken, maak je straks extra veel indruk op die nieuwe vlam!

Grote liefde

Mijn grote liefde (op culinair gebied dan..) ligt in Italië. Ik kan helemaal lyrisch worden bij de geur van een uitstekende spaghetti vongole, echt snakken naar een perfecte cappuccino, uitkijken naar het moment dat het tijd is voor het Italiaanse aperitief (bij voorkeur in een van mijn favoriete tentje in Milaan) en in helemaal extase raken van een onverwacht heel goed glas witte wijn. Ik geef toe, zelf mijn vrienden vinden het lichtelijk overdreven, maar het is gewoon een feit dat ik niet alleen verliefd ben op Italië als land, maar ook en misschien wel vooral op de Italiaanse keuken.

Op de een of andere manier smaakt het bij een goede Italiaan in Nederland toch nooit zo lekker als in mijn favoriete vakantieland. De lekkerste witte wijn dronk ik ooit op Sicilië, de beste Spritz in Milaan, en de heerlijkste mosselen at ik onlangs nog in Garda. Als ik geen beperking had aan het aantal woorden, schreef ik pagina’s vol over al het lekkers dat ik ooit at en dronk in Italië.

Culinaire vakanties

Wist je dat er ook echt goede culinaire reizen naar Italië zijn? Naar andere landen ook, maar daar hebben we het nu even niet over. Een tijdje geleden kwam ik op deze site terecht en het water liep me meteen in de mond. Geboekt heb ik nog niet maar dat gaat er zeker van komen! Wat een verleiding! Ik zou ze allemaal wel willen doen. Kan natuurlijk niet.. Deze reizen zijn niet specifiek voor singles, maar dat mag de pret niet drukken toch? Ik weet zeker dat je als ware Bourgondiër helemaal aan je trekken zult komen. Meer kookreizen vind je op deze startpagina.  Kras heeft trouwens wel culinair georiënteerde culinaire reizen speciaal voor singles.

Mocht ik nog iets heel bijzonders voor singles tegenkomen, dan zal ik het je zeker laten weten!

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. […] zijn tal van culinaire reizen voor singles te vinden. Onlangs schreven we nog over culinaire reizen naar Italië. Maar er is meer. Of je nu georganiseerd, alleen om met een culinaire vriend(in) vertrekt, deze […]

    De beste foodfestivals voor lekkerbekken | Single2Travel | 9-10-2014
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Schnitzel Index: wintersportlunch met 6,8% gestegen in twee jaar

Gek op wijn en reizen? Dan kun je die twee lekker combineren!

Mooiste mountainbike routes van Europa

Regio in Italië biedt nieuwkomers 25.000 euro om er zich te vestigen

Lekker lunchen in Rome doe je hier!

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie