Artikel

Côte d’Azur voor ieder wat wils

De Côte d’Azur is een streek in Zuidoost Frankrijk die gelegen is aan de Middellandse zee. De Côte d’Azur betekent letterlijk Azurenkust, dit komt door het azuurblauwe water wat hier langs de kust te vinden is. In deze streek kun je terecht om te genieten aan de heerlijke stranden, genieten van een terrasje of een bezoekje brengen aan de steden en dorpjes.

De Côte d’Azur

De gemiddelde temperatuur ligt in de zomermaanden zo ongeveer rond de 27 graden en het is dan dus prima te vertoeven op het strand. De Côte d’Azur is in het bezit van een 300 km lange kunststrook. Hier is het dan dus ook de perfecte plek om met het gezin te genieten van het prachtige blauw water. De kinderen kunnen lekker spelen terwijl jezelf kan genieten van de zon en even helemaal te relaxen.

In de Côte d’Azur ligt de beroemde badplaats Cannes, deze stad is vooral bekendt geworden door de grote festivals en beurzen die vele beroemdheden aantrekken. Het is een prachtige plaats en zeker de moeite waard om is te bezoeken, maar bedenk wel dat de stad ook erg duur is. De jachthaven van Cannes is een imposante bezienswaardigheid, waar voor een vermogen aan jachten ligt. Voor verdere informatie kan je terecht bij Casamundo.

Genieten van de rust

Mocht u willen ontsnappen aan de drukte van Cannes dan liggen er enkele mooie eilanden voor de kust van Cannes. De Lerins eilanden zijn prachtig om te zien en hier kan je nog heerlijk genieten van de rust en de natuur. Op Sante-Marguerite staat een beroemd fort dat vier eeuwen oud is. Dit fort werd in het verleden gebruikt om de man met het ijzeren masker voor 10 jaar gevangen te houden. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om een wandeling te maken over dit eiland en tijdens de wandeling over dit eiland zal de zalige geur van de Eucalyptusboom je niet ontgaan.

De eilanden liggen zeer dicht aan de kust, maar toch is het af te raden om er naar toe te zwemmen ondanks dat de verleiding hiertoe groot kan zijn, omdat het zo’n klein stuk lijkt. Vanuit Cannes gaan er regelmatig veerboten naar de eilanden. Twijfel niet en neem een kijkje! Voor meer informatie  over Frankrijk kan je terecht bij het Franse bureau voor toerisme.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

4 x mooi wandelen of fietsen in Frankrijk

Run op de tolbadge voor Europese snelwegen

De corona-regels in Frankrijk deze zomer

Kerst anders dan anders: kerstmarkten in Noord-Oost Frankrijk

Mooiste mountainbike routes van Europa

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie