Artikel

Campingwifi valt flink tegen

Op vakantie is gratis wifi altijd mooi meegenomen. Ook op de camping. Maar volgens een enquête van de Kampeer & Caravan Kampioen, het kampeermagazine van de ANWB, blijkt het aanbod van wifi op de campings flink tegen te vallen.

Maar liefst 81 procent van de 2250 deelnemers van de enquête wil graag dat wifi snel, veilig, gratis en op elke kampeerplek op de camping beschikbaar is. Campingondernemers blijken daar echter grote moeite mee te hebben.

Beperkte beschikbaarheid van wifi

Een van de meest gehoorde klachten is dat wifi slechts beschikbaar is bij de receptie of de toiletgebouwen van de camping. Een andere vaak gehoorde klacht is de wifi tegen betaling, terwijl op de website staat vermeld dat deze gratis is. Ook een trage verbinding, storingen, beperkte wifi-tijden en het steeds weer opnieuw moeten inloggen worden als storend beschouwd.

Betalen voor wifi

Drie kwart van de deelnemers moest apart betalen voor het gebruik van wifi. De verschillen in prijs bleken relatief groot: zo’n vijftig procent van de kampeerders betaalde tussen de €1,- en €2,- per verblijfsperiode, terwijl sommigen zelfs  €15 per dag moesten betalen. Ed Lodewijks, hoofdredacteur van de Kampeer en Caravan Kampioen, vindt dat van elke camping verwacht mag worden dat de wifi betrouwbaar, redelijk snel en gratis zou moeten zijn. Volgens hem zou op de luxere campings de wifi ook beschikbaar moeten zijn op elke kampeerplek. ,,Wifi is een eerste levensbehoefte geworden voor de kampeerders. Ze zitten nog liever een uur zonder stroom dan zonder wifi”, aldus Lodewijks.

Bron: Telegraaf

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Koningaap - Familiereizen

gerelateerde artikelen

Topdrukte verwacht in eigen land deze zomer

De oplossing voor deze zomervakantie: Kamperen in de tuin

Kamperen in Zwitserland mag weer vanaf 6 juni

Tips om je kampeerplek schoon te houden

Eenoudervakanties in eigen land: boeken maar!

single2travel groepsreizen

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

advertentie