Artikel

Boek jij je vakantie nog bij een reisbureau?

Met een overvloed aan mogelijkheden op internet om een vliegticket of complete vakantie te boeken vroegen wij ons af of er überhaupt nog mensen zijn die hun vakantie regelen via een reisbureau?

Momenteel zijn er nog zo’n 1200 fysieke reisbureaus in ons land waar je een vakantie kunt boeken. Volgens de directeur van TUI Benelux, Steven van Nieuwenhuijzen, zal er de komende jaren een halvering gaan plaatsvinden. Enkele jaren geleden waren er nog zo’n 2000 reisbureaus in ons land.

Online of offline reisbureau

Zelf heb ik al jaren geen voet in een reisbureau gezet. Het boeken van losse tickets, hotelkamers, een appartementje, B&B of zelfs een complete pakketreis is met een paar muisklikken gebeurd, dus waarom nog naar een reisbureau? Betalen doe je eenvoudig met Ideal of creditcard, ideaal toch? Toch zijn er nog mensen die naar een reisbureau stappen, want anders zouden ze al lang niet meer bestaan, maar met welke reden?

Onbekend of complex

Een tijdje geleden hoorde ik het volgende; “ik boek echt niets op internet hoor, dat is allemaal zo onbetrouwbaar. Nee, ik ga gewoon naar mijn reisbureau, daar weten ze precies wat ik wil. Ik zeg waar ik naar toe wil en wat het mag kosten en hopla, ze hebben meteen de ideale vakantie voor me gevonden’. Is dit de angst voor het onbekende of weten deze mensen niet dat er ook sites als Zoover bestaan? Ook mensen die een hele complexe of speciale reis willen maken stappen nog wel eens naar het reisbureau omdat ze het door het enorme aanbod op internet de ideale vakantie niet kunnen vinden. Een cruise waar je minstens 5 steden wilt aandoen of een rondreis door meerdere landen? Wellicht is er in de toekomst alleen nog maar ruimte voor reisbureaus die zich specialiseren in complexe en bijzondere reizen.

Boek jij nog via een reisbureau?

Persoonlijk zou ik niet weten wat ik bij een reisbureau moet zoeken, want ik kan prima uit de voeten met het aanbod op internet en het is ook erg leuk om zelf je ideale reis samen te stellen. Maar hoe zit dat met jou? Ga jij nog naar een reisbureau voor je vakantie of zoek en boek je alles zelf? We zijn benieuwd!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

Shoestring - Cuba

gerelateerde artikelen

Ben jij een vroegboeker of ga je voor de ultieme lastminute vakantie?

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Fiets- en strandvakantie populair en er wordt online geboekt

Vlieg super voordelig naar Canada

Vakantiegangers worden steeds grijzer

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

Koningaap - Safarireizen