Artikel

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

Om de eeuwenoude cultuur te eerbiedigen, verbiedt Kyoto (Japan) voortaan het ongevraagd fotograferen van geisha’s. Toeristen die de regel niet respecteren krijgen een boete van wel 10.000 yen (82 euro). Op die manier wil men korte metten maken met opdringerige toeristen.

Japanse muze

Een geisha, geiko of geigi was aanvankelijk een Japanse muze, vrouwen waar artiesten door geïnspireerd raakten. Maar intussen groeiden de wit-geschminkte vrouwen uit tot een toeristische attractie: toeristen vallen de geisha’s of maiko’s (geisha’s in opleiding) lastig, willen hun pruiken aanraken en achtervolgen ze zelfs in de hoop het perfecte plaatje te schieten.

Zulk onfatsoenlijk gedrag zijn de geisha’s van het historische district Gion stilaan beu. Ze deden hun beklag waarop een algemeen verbod volgde: toeristen mogen niet langer ongevraagd foto’s nemen, laat staan de pruiken aanraken. Wie dat wel doet riskeert een boete van 82 euro.

Overal in het district werden borden opgehangen die toeristen moeten waarschuwen om de lokale bevolking en hun gebruiken te respecteren. Verder zijn er camera’s geplaatst waarmee de autoriteiten kunnen controleren of de nieuwe regels daadwerkelijk gerespecteerd worden.

Massatoerisme

Het massatoerisme is een hedendaags probleem waar de stad Kyoto steeds meer hinder van ondervindt. Die toeristen troepen ’s avonds samen bij de tempels in Gion, waar de geisha’s en maiko’s passeren, op weg naar hun avondafspraken. In 2017 kreeg Kyoto reeds 7,4 miljoen bezoekers over de vloer, wat een vijfvoud is van het aantal bezoekers in 2012. Met singles op reis naar Japan? Kijk dan eens hier.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Taj Mahal heropent ondanks toenemend aantal coronabesmettingen in India

Thailand introduceert toeristenvisum voor overwinteraars

Machu Picchu dan toch niet open voor toeristen op 1 juli

Hoe vier je vakantie in eigen huis?

Japanse minipizza’s met sushigember

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

60+ singlereizen

60plusser en single zoals dat tegenwoordig heet?...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie