Artikel

Betaalbare luxe in een vijfsterrenhotel: het kan!

Slapen in een groot en zacht bed, wakker worden met een heerlijk ontbijt en ontspannen in het welnesscentrum van het hotel. Het zijn allemaal luxe faciliteiten waardoor je optimaal kunt genieten van een hotelovernachting. Maar waar slaap je nou in luxe voor een schappelijk prijsje? 

Betaalbare luxe

Maar een luxe verblijf in een hotel hoeft niet duur te zijn. Ondanks dat uit de Hotel Price Index™ van Hotels.com™ blijkt dat hotelkamerprijzen in de eerste helft van 2015 wereldwijd met 1% stegen, hadden Europese reizigers in enkele populaire bestemmingen aan drie briefjes van vijftig genoeg om in een vijfsterrenhotel te overnachten. In deze betaalbare wereldsteden kreeg je meer sterren voor minde geld.

Riant vijfsterrenhotel

Jezelf flink in de watten leggen in een riant hotel, maar genoeg budget overhouden om tijdens je  verblijf ook andere leuke dingen te doen? Dan ben je de koning te rijk in het Poolse Warschau, waar Europese reizigers in een vijfsterrenhotel gemiddeld slechts € 104 per nacht betaalden. Ook in Pisa (€ 143) genoten reizigers net een beetje meer dankzij de lage prijs voor een overnachting in een vijfsterrenhotel. De rekening bleef ook onder de € 150 per nacht in de wereldsteden Tallinn (€ 144), Caïro (€ 148), New Delhi (€ 149) en Istanbul (€ 149).

Drie sterren in Amsterdam

In eigen land betaalden Europese reizigers gemiddeld € 139 per nacht voor een driesterrenhotel. In Amsterdam kostte een twee-sterrenhotel € 112 per nacht. Voor € 171 per nacht hadden zij een kamer in een viersterrenhotel en voor een Amsterdams vijfsterrenhotel betaalden zij € 263 per nacht.

Zes wereldsteden waar Europese reizigers in de eerste helft van 2015 €150 of minder betaalden voor een nacht in een kamer van een vijfsterrenhotel

  1. Warschau, Polen € 104
  2. Pisa, Italië € 143
  3. Tallinn, Estland € 144
  4. Caïro, Egypte € 148
  5. New Delhi, India € 149
  6. Istanbul, Turkije € 149

Heb jij een lekkere stedentrip in gedachten en wil je zeker weten dat je niet teveel betaalt voor dat fantastische hotelletje? Check dan even Trivago.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Reizen ook stressvol voor kinderen

Vooral hoogopgeleiden kunnen werk moeilijk los laten op vakantie

Dit is waarom reizen je een gelukkiger mens maakt

Ontspan tijdens deze yoga reis naar Ibiza

Zo maak je verbinding met jezelf tijden je vakantie

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

advertentie