Artikel

Belgen vinden Nederlandse kust aantrekkelijker dan Belgische

Zie je steeds meer van onze Belgische zuiderburen aan Nederlandse de kust? Dat kan kloppen want het aantal vakanties aan de Nederlandse kust van buitenlandse gasten in 2014 toegenomen met 200.000 naar in totaal 2 miljoen.

Toename toeristen

Die toename is vooral voor rekening van de Belgen en de Duitsers. Zo kozen vorig jaar meer dan 350.000 Belgen en ruim 1,4 miljoen Duitsers voor een vakantie aan de Nederlandse kust. Dat meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC).

Nederlandse kust aantrekkelijk

“Belgen vinden de Nederlandse kust al langere tijd aantrekkelijk, vooral omdat die minder is versteend dan de Belgische kust en omdat er aan Nederlandse zijde ook relatief veel te doen is”, licht NBTC-woordvoerster Thérèse Ariaans toe. De Duitsers waarderen naar verluidt dan weer het afwisselende landschap. Bovendien is het dichtbij en goed bereikbaar, aldus Ariaans.

Het NBTC waarschuwt wel voor de concurrentie. “Die is groot”, zegt Ariaans. “Het blijft belangrijk om de grote diversiteit en het onderscheidend karakter van onze kuststrook onder de aandacht te brengen.”

Stad en strand

Voordeel in Nederland is dat het strand niet ver van bekende grote steden ligt. “Daardoor kan een kusttoerist op één dag gemakkelijk even het strand in Scheveningen bezoeken om daarna bijvoorbeeld naar een van de grote steden te rijden.” In de internationale verkoop van Nederland als toeristische trekpleister zijn de kust en de steden de belangrijkste pijlers. Het NBTC voert al langere tijd een speciale campagne om het (herhaal)bezoek aan de kust te stimuleren. “De meeste bezoekers komen nu in het voorjaar en de zomer, maar de Nederlandse kust is het hele jaar door aantrekkelijk.”

Zin in vakantie naar de kust? De leukste reizen voor singles ontdek je op de reisagenda.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Ontdek Ibiza vanaf het water!

Meerderheid Nederlanders heeft last van post-vakantiedip

Sex on the Beach: Onbetaalbaar?

Oogverblindende eilanden: denk Kroatië!

Top tassen voor hippe bestemmingen

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

advertentie