Artikel

Belabberd in het vliegtuig: zo komt het

Reizen met het vliegtuig is voor sommige mensen allesbehalve prettig. Er is turbulentie, je oren weigeren te klaren, je benen verkrampen en vaak is er ook nog wel een huilende baby aanwezig. En daarnaast voel je je nog eens misselijk ook.

Het vliegtuig brengt je snel op je bestemming, maar tijdens de reis voel je je algauw belabberd. De oorzaak? Deze typische vliegomstandigheden:

1. Op grote hoogtes is de lucht veel dunner. Om ervoor te zorgen dat zowel de passagiers als de bemanning in het vliegtuig de eindbestemming bereikt, wordt de lucht in de cabine onder druk gezet. Resultaat: het zuurstofgehalte in de lucht op het toestel ligt een stuk lager dan op de begane grond, en dat is je lichaam niet echt gewend.

2. Je lichaam heeft nauwelijks ruimte genoeg om te zitten, laat staan om te bewegen. Deze vreemde vorm van onbeweeglijkheid zorgt ervoor dat er nog minder zuurstof je hersenen bereikt.

3. De artificiële lucht in het toestel is zeer droog. Dat zorgt voor een plakmond, maar ook voor dehydratatie. In combinatie met het gebrek aan zuurstof zit je dan al snel opgescheept met hoofdpijn en een gevoelige maag. Je wordt ook veel sneller dronken, dus laat de alcohol misschien even voor wat het is.

De oplossing: water. Drink voldoende voor en tijdens de vlucht om gehydrateerd te blijven. Loop ook af en toe eens rond om genoeg zuurstof naar je hersenen te jagen en je bloedsomloop in je benen weer goed op gang te krijgen. Neem oordopjes en muziek mee waar je lekker bij ontspant of kijk een film in het vliegtuig zodat je geen last hebt van die huilende baby.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

Vijf tips om die upgrade in het vliegtuig te bemachtigen

Dit is de app voor vakantiegangers met vliegangst

Vliegtuigetiquette: 10 do’s and dont’s van vliegen

5 tips om je oren weer te openen na een vlucht

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie

U verblijft 3 nachten in een hotel en betaalt er maar 2!