Artikel

Augustus topmaand voor Spaans toerisme

Tijdens de maand augustus hebben meer dan 9 miljoen buitenlandse toeristen een bezoek gebracht aan Spanje. Het was de beste maand ooit, zo deelde het Spaanse ministerie van Toerisme mee. Het aantal buitenlandse toeristen lag 8,8 procent hoger dan in augustus 2013.

Van januari tot en met augustus ontving Spanje bijna 45,4 miljoen buitenlandse bezoekers, 7,3 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De Britten waren het talrijkst (meer dan 10,5 miljoen), voor de Fransen en de Duitsers (telkens meer dan 7 miljoen).

Belgen dol op Spanje

Vanuit België trokken er in augustus bijna 282.000 mensen naar Spanje (+13 procent); na acht maanden staat de teller van Belgische toeristen in Spanje op 1,55 miljoen (+18 procent). De Belgen zijn goed voor 3,4 procent van het totale aantal buitenlandse bezoekers van Spanje. Catalonië was tijdens de eerste acht maanden van dit jaar de populairste vakantieregio voor buitenlandse toeristen in Spanje, voor de Balearen en de Canarische Eilanden.

Geld moet rollen

De toeristen geven ook meer uit in het land. Na zes maanden was er sprake van 26,35 miljard euro uitgaven, of 7,8 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Over heel 2013 ontving Spanje 60,6 miljoen buitenlandse bezoekers. De toerismesector was in 2012 goed voor 10,9 procent van het bruto binnenlands product en 11,9 procent van de werkgelegenheid in het land dat kampt met een werkloosheid van bijna 25 procent.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Thailand introduceert toeristenvisum voor overwinteraars

Discotheken Ibiza blijven voorlopig dicht: “Niet rendabel met social distancing”

Hoe vier je vakantie in eigen huis?

Viroloog pessimistisch over zomervakantie in Europa

Bezoek je Kyoto? Ga dan zeker niet (ongevraagd) met een geisha op de foto

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie