Artikel

Angst doet goede zaken voor reisverzekeringen

Ga je binnenkort op vakantie en ben je bang dat je reis in het water zal vallen door onvoorziene omstandigheden in het vakantieland? Je bent niet de enige. Veel vakantiegangers zijn bang dat hun geboekte reis onverhoopt niet door kan gaan en reisverzekeraars spelen hier handig op in door ruimere annuleringsverzekeringen aan te bieden. De vraag hiernaar is groter door onrust in Griekenland en Turkije, maar ook door bijvoorbeeld het zikavirus.

Reisverzekering met meer dekking

Het animo voor verzekeringen die meer dekking bieden zou met tientallen procenten zijn gestegen. Dat meldt de Telegraaf op basis van gesprekken met onder andere Europeesche Verzekeringen en reisbrancheorganisatie ANVR.

Allrisk annuleringsverzekering

Met een zogenaamde allrisk-annuleringsverzekering kunnen reizigers makkelijker van hun reis af wanneer zij niet meer durven. Een dergelijke verzekering is gemiddeld zo’n 30 procent duurder dan een reguliere verzekering. “De reiziger is dan voor 75 procent gedekt bij alle onvoorziene omstandigheden die buiten zijn schuld optreden”, aldus Daan Wentholt, woordvoerder van Europeesche verzekeringen.

Zikavirus

Wentholt noemt als voorbeeld het gevreesde zikavirus. “Als zich dat plotseling openbaart voordat men naar het betreffende vakantieland moet afreizen, mag de reis worden geannuleerd. Echter niet als dat virus daar al bekend was.”

Angst

Naar verwachting trekken zo’n vier miljoen Nederlanders eropuit in de meivakantie die komend weekeinde van start gaat. 55 procent daarvan gaat naar het buitenland. Volgens ANVR-voorzitter Frank Oostdam zijn reizigers op zoek naar “de veiligste plekjes”.

Minder populaire landen

Cijfers over dit zomerseizoen geven aan dat Turkije, Griekenland en Egypte steeds minder populair worden door terreurdreigingen en vluchtelingenproblematiek. Bekende hoofdsteden worden ook vaker gemeden. Verwacht wordt dat Griekenland en Turkije nog wel een inhaalslag zullen maken met het aantal boekingen wanneer lastminute-aanbiedingen loskomen.

Heb je nog geen goede reisverzekering? Kijk dan eens bij Tasman Verzekeringen. Zij zijn gespecialiseerd in allerlei soorten reisverzekeringen. Voor AuPairs tot vrijwilligerswerk in het buitenland. Uiteraard hebben ze ook uitstekende reisverzekeringen voor de ‘gewone vakantieganger’.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Geen singlereizen tot eind maart door coronavirus

Kies een plekje aan het raampje en andere vliegtips in tijden van corona

Kan je je vakantie (gratis) annuleren omwille van het coronavirus?

Grote herfsthuiver onder angstige vliegreizigers

OnGo Care maakt reizen met kanker mogelijk

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie