Artikel

Amsterdam Dance Event vergroot vraag naar Amsterdamse hotels

Van 19 tot 23 oktober weerklinken door heel Amsterdam elektronische klanken tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE). Het vijfdaagse evenement, dat in de volksmond ADE wordt genoemd, is het grootste clubfestival ter wereld. Uit gegevens van Hotels.com™ blijkt dat het evenement jaarlijks een toename in zoekgegevens teweeg brengt.

47% meer zoekopdrachten dan vorige editie

Het aantal Europese zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016 is toegenomen met maar liefst 47% vergeleken met het Amsterdamse dancefeest vorig jaar, toen het evenement plaatsvond van 14 tot 18 oktober.

Amsterdam internationale topbestemming tijdens ADE

In drie maanden voorafgaande aan ADE is Amsterdam tevens de populairste bestemming onder Nederlanders. De hoofdstad staat bovenaan de lijst met Nederlandse topbestemmingen met een check-in datum tussen 19 en 23 oktober. Daarmee verstoot de Nederlandse hoofdstad populaire steden zoals Londen, Berlijn, New York en Parijs.

Topbestemmingen gebaseerd op het aantal Nederlandse zoekopdrachten naar hotelkamers in Amsterdam met check-in datum tussen 19 en 23 oktober 2016:

Amsterdam

Londen

Berlijn

Den Haag

Meer Israëliërs, Italianen en Amerikanen naar ADE

Ook internationaal is er de 90 dagen in aanloop van ADE een toename in zoekopdrachten naar hotelkamers Amsterdam waarneembaar. Zo komen er ten opzichte van de vorige editie van Amsterdam Dance Event 89% meer Israëliërs, 49% meer Italianen en 21% meer Amerikanen.

Verschil in aantal zoekopdrachten naar Amsterdam met check-in datum 19 tot 23 oktober 2016 vergeleken met check-in datum 14 tot 18 oktober 2015

Israël (89%)

Italië (49%)

Amerika (21%)

Groot-Brittannië (13%)

Beschikbare hotels

Hoewel de internationale belangstelling voor hotelkamers in de hoofdstad toeneemt, is er op Hotels.com een groot aantal hotelkamers in en rond Amsterdam beschikbaar in de periode tussen 19 en 23 oktober. Met honderden accommodaties in het centrum van de stad zijn muziekliefhebbers dichtbij hun hotel. Boek je eigen futuristische hokje in het CityHub Amsterdam, kies voor het centraal gelegen Banks Mansion of sluit je feest geheel in stijl af in het muzikale Conservatorium Hotel.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Reisapp GoHere lanceert ‘Culture on the Couch’

Heerlijke herfst events in bruisend Istanbul

Super handig: tent luchtbed en slaapzak in één

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

De 40 populairste Europese festivals van 2019

single2travel groepsreizen

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

Cultuurvakantie

Cultuur snuiven, proeven, een land inclusief de...

advertentie