Artikel

Amerikanen wereldwijd favoriete taxipassagiers

Amerikanen zijn wereldwijd de favoriete passagiers van taxichauffeurs. Dit blijkt uit onderzoek van Hotels.com onder meer dan 800 taxichauffeurs in 28 steden wereldwijd, waaronder dertig chauffeurs in Amsterdam. De populariteit van Amerikanen wordt waarschijnlijk veroorzaakt door hun generositeit met fooien.

Taxivoorkeur

Hotels.com ondervroeg de taxichauffeurs in navolging op het onlangs verschenen taxi-onderzoek onder passagiers, waarbij van de ruim 2.600 reizigers hun taxivoorkeuren werd gevraagd. Volgens reizigers rijden de beste taxi’s ter wereld in Londen.

Meest favoriete passagier

Met wereldwijd bijna een kwart van de stemmen (24%) zijn Amerikanen duidelijk de favoriete passagiers van taxichauffeurs. Ook de ondervraagde chauffeurs in Amsterdam hebben een voorkeur voor Amerikaanse passagiers. De Amerikanen worden wereldwijd gevolgd door Britten (11%), Japanners (9%), Spanjaarden (6%), Chinezen en Duitsers (beide 5%). Nederlanders volgen op een gedeelde achttiende plaats (1%), samen met reizigers uit Denemarken en Hongkong.

Amerikanen meest genereus

Als het om fooien gaat, voor taxichauffeurs niet onbelangrijk, zijn Amerikaanse passagiers volgens meer dan de helft van de chauffeurs het meest genereus. De chauffeurs zeggen ook een extra zakcentje te verdienen aan Britten (9%), Japanners (8%), Noren (6%) en Duitsers (5%).

Bestemming van taxi

Taxichauffeurs brengen hun passagiers bij voorkeur naar het vliegveld (34%). Ook het stadscentrum is een geliefde bestemming onder chauffeurs (25%). De taxi is voor meer dan de helft van de reizigers het favoriete vervoersmiddel tussen vliegveld en hotel.

Gevonden voorwerpen

De meest gevonden voorwerpen door taxichauffeurs zijn mobiele telefoons (25%), gevolgd door laptops (7%), etenswaar (7%) en sleutels (5%). Enkele fortuinlijke chauffeurs vonden op de achterbank van hun auto een uitzonderlijk hoog geldbedrag, waaronder 16.000 dollar in Australië en 10.000 dollar in Amerika. Een taxichauffeur in Nederland vond ooit 8.000 gulden.

Bron: Hotels

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

SNP Natuurreizen

gerelateerde artikelen

Lekker snuffelen op de vlooienmarkt: 8 tips

5 Europese brouwerijen die je als bierfanaat moet gezien hebben

Waan je een heuse filmster op deze filmlocaties

Openbaar vervoer of taxi: de tarieven voor Europese steden op een rij

Meest deeltransport vriendelijke Europese hoofdsteden

single2travel groepsreizen

Avontuurlijke Singlereizen

Ook op zoek naar een beetje meer avontuur in je...

50+ Singlereizen

De single vijftigplusser is reislustiger dan ooit!...

Zonvakantie

Hou jij van zon, strand, relaxen en heel veel...

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

advertentie