Artikel

Als eenoudergezin op wintersport: tips voor een super vakantie!

Wil je deze krokusvakantie met je kids lekker op wintersportvakantie? Dan kan dat best een uitdaging zijn.  Waar je anders met z’n tweeën de boel organiseert en inpakt, sta je er nu als eenoudergezin ouder alleen voor. Het begint natuurlijk met jullie vakantiewensen. Maar met deze tips wordt het beslist een super skivakantie voor jou én de kids!

  1. Ook al ben jij een ervaren skiër, als de kids nog beginners zijn dan doe je er goed aan een skigebied te kiezen dat voor jullie allemaal voldoet. Verdiep je daarom goed in het skioord waar je naar toe wilt. Zijn er skipistes van verschillende niveaus, bestaat er de mogelijkheid om de kinderen in een skiklasje te doen? Zolang er voor ieder wat wils is komt het allemaal goed.
  2. Realiseer je dat als jij lekker aan het skiën bent en de kinderen over verschillende skiklasjes verdeeld zijn jij je een beetje verloren kunt voelen. De kinderen vermaken zich ongetwijfeld uitstekend, maar als jij daar alleen op een terrasje in de zon zit is dat toch wat minder prettig. Overweeg daarom eens met een groepsreis voor alleenstaande ouders mee te gaan. Ze organiseren heerlijke onbezorgde wintersportvakanties voor single mama’s en papa’s met kinderen van diverse leeftijden. Door met een leuke groep te reizen en te skiën heb jij ongetwijfeld een topvakantie, net als de kinderen.
  3. Zijn jouw kinderen nog jong, dan maak je je misschien zorgen over de taalbarrière in de verschillende skioorden tijdens de skilessen. In de grotere skioorden zijn vaak Nederlandstalige skileraren aanwezig maar in kleinere gebieden is dit meestal niet het geval. Reis je individueel, dan is het handig dit vooraf bij de betreffende skischool uit te zoeken. Ga je mee met een groepsreis voor eenoudergezinnen dan is dit waarschijnlijk al geregeld, maar navragen kan nooit kwaad. Is er geen Nederlandstalige skischool, troost je met de gedachte dat kinderen heel flexibel zijn en ‘zien doet leren’. Veel belangrijker is dat er een ander Nederlands kind in de groep zit waar ze mee kunnen kletsen.
  4. Heb je al wat ervaring op de lange latten en de kinderen ook?Dan kan het nog geen kwaad om een paar ochtenden mee te draaien in een skiklasje. Je doet het tenslotte niet iedere dag en het geeft je een wat zekerder gevoel als je er qua skigevoel weer wat beter inzit. Natuurlijk, ook in Nederland kan je vooraf een paar skilessen volgen op de borstelbaan, maar het is veel leuker om met anderen sneeuwpret te beleven toch?
  5.  Zie je een weekje wintersport met je kids wel zitten? In de rubriek eenoudervakanties taan een paar uitstekende reisaanbieders die wel raad weten met jullie vakantiewensen. Ben je er al uit met welke aanbieder je wilt reizen en alleen nog op zoek naar een leuke locatie of jouw favoriete skigebied? Dan biedt de agenda vast uitkomst. Wij wensen jullie een hele fijne vakantie!
Delen:
Facebook Twitter Icon
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Boek je droomreis of weekend weg tijdens Singlesday

Skipasprijzen stijgen dit jaar minder hard

Wintersport gaat door in Oostenrijk, maar zonder après-ski

Met eenoudergezinnen coronaproof op skivakantie

De corona-regels in Frankrijk deze zomer

single2travel groepsreizen

Weekendje Weg

Een paar dagen er tussen uit met singles naar...

1-oudervakantie

Eénoudervakanties zijn echt de leukste vakanties...

Speciale Singlereizen

Bij speciale singlereizen denk je vast aan pure...

Sportieve Singlereizen

Is raften, klimmen, wandelen of fietsen op vakantie...

Wintersport

Lekker op skivakantie met andere singles? Doen!...

advertentie